Pola veka Muzej kuće Bore Stankovića

VRANJE

U ponedeljak, 12. juna, nizom manifestacija, u Vranju počinje obeležavanje pola veka postojanja Muzej kuće Bore Stankovića.

Program obeležavanja naslovljen je „50 godina Bora je kod kuće“ i počinje prezentacijom projekta ,,Od primarnog do autentičnog – rekonstrukcija, konzervacija i savremeni pristup u pola veka kuće Bore Stankovića“.

Istog dana učenici vranjskih osnovnih škola ,,Radoje Domanović“, ,,Vuk Karadžić“ i ,,Dositej Obradović“pripremaju aktivnosti pod nazivom „Deca Bori u čast“.

U utorak, u dvorištu Borine kuće u Baba Zlatinoj ulici u Vranju predviđen je nastup GKUD ,,Sevdah“ i solista Ivane Tasić, Branislava Stošića, Slobodana Jovanovića i glumca Dragana Stankovića.

Završni program u dvorištu kuće velikog pisaca koji je svojim delima proslavio Vranje, biće obeležen poetsko-scenskim nastupom ,,Samo sanjani prostor sreće“ u izvođenju  vranjskih gimnazijalca.

Za četvrtak najavljena je predstava vranjskog pozorišta ,,Tašana“ koja je urađena po Borinom delu, u režiji Lilijane Ivanović.

Obeležavanje ovog značajnog jubileja koji je upriličen u čast velikog pisca završava se 19. juna svečanomakademijom ,,Pola veka Muzej kuće Bore Stankovića koja će biti održana u sali Doma vojske u Vranju, kaže v.d. direktora Narodnog muzeja, Saša Stamenković

U okviru obeležavanja pola veka postojanja Muzej kuće Bore Stankovića, polaznici Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju u enterijeru nekadašnjeg Boring doma slikali su na temu „Kuća Bore Srtanovića“. Neki od njih su crtali i Borin portret.

Radovi će biti izloženi tokom trajanja manifestacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare