Pokušala da naudi sebi zbog mobinga i seksualnog uznemiravanja

BOR-NIŠ

Bojana Petkovska iz Bora se oporavlja nakon što je pokušala sebi da naudi a posle dugotrajnog mobinga i seksualnog uznemiravanja, rečeno je JUGpressu u Regionalnom centru Mobing u Nišu.

Bojana se obratila njima za pomoć a koliko je ova samohrana majka bila očajna svedoče njene izjave date ovom centru kao i oproštajno pismo koje je ostavila svojoj deci.

Zaposlena je u JKP Vodovod u Boru i, po sopstvenim rečima, već duže vreme ima probleme sa šefom na poslu koji je maltretira i seksulano uznemirava.

” Od svih koleginica iz naše kancelarije , samo mene zove u kancelariju kao zbog posla.Kada odem kod njega u kancelariju on počinje da mi priča svakojake gadosti. Govorio mi je da ga strašno uzbuđujem , da misli na mene , da bi mi radio ovo i ono. Ja sam mu tada kazala da nisam žena koju takve stvari interesuju, da imam decu i da samo za njih živim. Hvatao me je za ruke kada sam pokušavala da izađem iz njegove kancelarije. Mnogo puta me je uznemiravao i van radnog vremena”, ispričala je Bojana aktivistkinjama Regionalnom centru Mobing u Nišu ..

” Mene je bilo strah od njega. Jednom prilikom mi je rekao da je za mene bolje da mu “dam” jer od njega zavisi moj posao. Hvalio se da je funkcioner SNS i da ima pištolj i da je bolje da mu “dam”.

Ja sam ga izbegavala, radila sam samo svoj posao i posle posla išla sam odmah kući. Bilo me je strah od njega”, ponavlja Bojana..

Kaže da je ucenjivao poslom.

“Pričao mi je da , ako ne pristanem, da će da mi namesti otkaz”, navodi Bojana u prijavi u koju smo imali uvid.

” To traje već nekoliko meseci, dobijam poruke. Uznemirava me na poslu, poziva me non stop kod njega u kancelariju. Plašim se za svoj posao. Zadnji put kad me pozvao kod njega u kancelariju, zagrlio me, hteo je da me poljubi. Ja sam ga odgurnula i izletela iz kancelarije. Posle nekoliko dana on je meni reko da će kad tad da mi se osveti. Plašim se njega da ne izgubim posao”, ispričala je ova žena.

Sve ovo maltretiranje se nastavilo .

Bojana je, pre no što je pokušala da naudi sebi , ispričaja da je 13.12.2019. u petak , šef opet pozvao u kancelariju.

“To su čule i videle sve kolege . Kada sam ušla kod njega stao je kod vrata tako da je bio između mene i vrata. Tada mi je rekao da ga moje odbijanje izluđuje, da ne može više da čeka i nasrnuo je na mene da me poljubi. Pokušao je da mi zavuče ruke ispod bluze i me uhvati za grudi. Stegao me je uz sebe kako bi osetila njegov polni organ. Ja sam se veoma uplašila jer misam mogla da mrdnem jer je jači od mene. Otimala sam se i jednog trenutka sam ga iz sve snage odgurnula. Izletela sam iz kancelarije i sva sam se tresla. Bilo mi je muka i otišla sam u WC da povraćam. Bila sam mnogo uznemirena. Na izlazu iz firme srela sam kolegu i tražila sam od njega pomoć. Bila sam u velikom stresu , pa me je on veoma čudno gledao.

Sve se to nastavilo i u ponedeljak.

“Otišla sam na posao i po rasporedu otišla na teren. Kada sam se vratila šef me je pozvao da , u prisustvu direktora, napišem izjavu zašto nisam odradila posao na terenu. Rekla sam da sam ja odradila teren za koji sam bila zadužena a da su kolege bile na tom drugom po rasporedu. Iako on sam pravi raspored i znao gde sam bila raspoređena , insistirao je da napišem izjavu , što sam i uradila i navela da će kolege potvrditi kakav je bio raspored i gde sam ja bila raspoređena.

U utorak , kada sam otišla na posao , preneli su mi da će šef da mi piše prijavu pred otkaz. Čula sam i da se pročulo da je on mene seksualno uznemiravao. Kolege su šapatom pričale o tome. Čula sam još i priče kako sam ja njega uznemiravala ali da on nije hteo , jer mu i supruga radi u Vodovodu. Da me je , navodno, izbegavao ali da sam ja bila uporna. Bilo me je mnogo sramota od takvih priča. Mislim da su te priče počele od njega jer sam  mu  ja u petak , kada me je napao rekla da ću da ga prijavim”.

Ispričala je i da je ovakvo njegovo ponašanje prijavila sindikatu, čiji je član, i tražila zaštitu.

Prijavila je i sindikatu čiji je član njen šef i od njih tražila zaštitu.

U sredu, na dan večere za slavu Sveti Nikola, dobila je nalog od šefa da ide na teren da naplaćuje račune za vodu.

“Iako je znao da je sledeći dan slava i da ljudi iz tog sela slave i da neće tog dana da plaćaju vodu, on je insistirao da idem u naplatu. Ja sam otišla po nalogu. Kada sam se vratiila uplatila sam naplaćene iznose. Tada sam čula veoma ružne stvari o sebi. Veoma sam se uznemirila i osećala sam se poniženo, uplašeno i osramoćeno”, ispričala je Bojana.

” Molim vas da mi pomognete mi, ne mogu više da izdržim ovakvo stanje, sa strahom idem na posao. Šef Zoran je rekao da će da mi se osveti. Da ima pištolj i da njemu niko ništa ne može. Da sve što hoće on može. Ja sam već godinama samohrana majka. Imam sina i ćerku .Poštena sam i časna žena. Živim za svoju decu i od ove male plate ih izdržavam. Šta ću ako mi daju otkaz zbog šefa Zorana? Kako ćemo da živimo? Ne mogu da podnesem ovu sramotu i ove izmišljotine. Bor je malo mesto. Niko ništa ne preduzima iako sam prijavila sve. Molim vas da mi pomognete jer ne znam kako dalje da živim. Živim u velikom strahu”, navela je u apelu za pomoć Bojana Petkovskia.

U petak je pokušala sebi da naudi.

.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
Seksualno uznemiravanje u JKP Vodovod – MEDIJA CENTAR BOR
4 godine pre

[…] Niš, Leskovac, Jugpress , […]