Pokušaj atentata na predsednika i poslanike DSK otkrila nemačka tajna služba

PRIŠTINA

Kosovska policija potvrdila je “pokušaj atentata” na Ljumira Abdidžika i neke poslanike DKS (Demokratskog Saveza Kosova) a prema današnjim informacijama to je otkrila Nemačka tajna služba (BND).

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je listu “Epoka e re” da su preduzeli sve neophodne radnje za pretnju, koja je predstavljena kao pokušaj ubistva predsednika DSK Lumira Abdidžikua i nekih poslanika ove stranke.

„Kosovska policija, u ovom slučaju nadležna Direkcija kosovske policije, preduzela je sve potrebne policijske radnje u vezi sa predmetnim slučajem/pretnjom“, rekao je Keljani. „Sve dalje policijske radnje preduzimaće se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima“, rekao je on.

Ranije su ovo prvo objavili Abdidžiku i poslanici DKS-a.

izvori Gazeta Insajderi ukazuju da je pretnju predsedniku i poslanicima DSK otkrila Nemačka tajna služba (BND). Nemački BND je ušao u trag atentatorima koji su planirali atentat direktno na predsednika DSK i poslanike ove partije. Takođe, ovi izvori kažu da su Nemačke vlasti o ovom slučaju obavestile Kosovsku policiju.

O tome se oglasila i Kosovska policija, koja je saopštila da je preduzela sve neophodne policijske radnje u vezi sa ovim slučajem.

Portparol policije Bajram Krasnići rekao je da će dalje radnje biti preduzete u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare