Pokret za razvoj Medveđe: Kako se manipuliše izborima

MEDVEĐA

Pokret za razvoj Medveđe smatra da su nastupajući republički, pokrajinski i lokalni izbori nastavak loše prakse kojom se krše osnovna ljudska prava da biraju i budu birani, a sve bez medijskih sloboda, bez transparentnog brojanja glasova i uz različite vrste ucena, saopšio je danas ovaj pokret.

“Izborima u septembru prošle godine u Medveđi je vlast dokazala da ima „mašinu koja melje“ građane, a da političkim inženjeringom može da se izbriše 3.400 ljudi, da se 15 državnih funkcionera pojave u predizbornoj kampanji, da se raspisuje oko 30 konkursa za posao, da se delimično asfaltiraju ulice, da se ucenjuje kroz spisak Crvenog krsta, da se za omiljenu „Srpsku desnicu“ dodeljuje kancelarija, da se otpuštaju opozicioni glasači, da se gađaju kuće članova našeg pokreta, a da Radio Medveđa izveštava samo o aktivnostima trenutnog predsednika. Epilog je poznat, svih 6 lista su namirene, a pravih predstavnika građana nema jer nama nije bio cilj da uzimamo plate, već da promenimo nakaradni sistem izbora, glasanja, bavljenja politikom i rešavanja socijalnih i komunalnih problema sugrađana.
Iako je broj od 35 odbornika smanjen na 25 u Skupštini opštine Medveđa, zvanično je samo lista „Zato što volimo Medveđu“ u vlasti, ali glasaju i PUPS, SRS, a Srpska desnica je stalni član tima. Sva obećanja su pala u vodu, pa nema 15% većih plata koje je obećao predsednik zbog loših uslova u Medveđi, nema novih investicija, nema zapošljavanja. Rekli smo još tada „što ste videli bagere, kamione i funkcionere, to je to, uslediće ciklus restrikcija“.
Ovo je razjašnjenje onim ljudima koji bi da učestvuju u utakmici na kojoj je vlast već proglasila trijumf. Nama vezuju i ruke i noge, a prozivaju nas da smo kukavice što ne učestvujemo na izborima. Da li bi neko normalan želeo da učestvuje kao ikebana u predstavi „Kako jahati narod, a za to kriviti same građane!“? Cilj nije bojkot, već je to sredstvo da se režim vrati u zakonske okvire i garantuje građanima koji beže iz Srbije da će moći normalno da žive i rade!
Pokret za razvoj Medveđe se zalaže da se promene izborna pravila, tako da se glasa za osobu i program po većinskom sistemu na nivou čitave Srbije i na lokalu. Osim toga, za gradonačelnike treba da se glasa sa liste većinski, pa dok se ne promene pravila i izborni uslovi pozivamo sve građane da izbore u aprilu bojkotuju”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
realno
realno
4 godine pre

Докле год ударате на политичаре, уместо да подижете свест грађана, дотле ништа нећете урадити. Сјаше Курта да узјаше Мурта. Докле год се народ не проомени никаквих реалних промена неће бити. Све и да доведете комплет нову влас, опет ништа нећете урадити, јер су људи лоши, лењи, незаинтересовани, завидни, мали, јадни… не вреди. Просто не вреди. Морају људи да се мењају, а то је најтеже и то дуго траје.