Pokret “Srce” o mitingu SNS

LESKOVAC

Ma ko još brine o narodu? Naš gradonačelnik eto ko. Juri od preduzeća do preduzeća da vidi kako se osećaju radnici, navodi Pokret “Srce” u otvorenom pismu građanima.

Poštovani sugrađani 

sutra je “veliki dan” jer će nam On pokazati da je njegov veći od našeg. 

Nije važno što će sve da nas košta ko sv. Petra kajgana i što će u dim da sagore tone nafte. Ima se može se, zar mi nismo ekonomski tigar?

Novi putevi, nove pruge, novi stanovi, novi automobili, sve novo od novijeg, a narod star. Ma ko još brine o narodu? Naš gradonačelnik eto ko. Juri od preduzeća do preduzeća da vidi kako se osećaju radnici. 

Radnici teba da budu zdravi. 

Kako da se napune autobusi i ispuni kvota , kako, ako su radnici bolesni?

Ma koga je briga što decu i ljude lečimo porukama, što komšija ima 15 000 penziju, kada će mu pretsednik reći da će da živi bolje u budućnosti, da sada živi u prosperitetnoj zemlji u kojoj krompir košta samo 200 dinara, u kojoj luk košta samo 200 dinara, u kojo trešnje koštaju samo 600 dinara. 

Ma koga je briga što ćeš ti dnevnicu od 2000 da potrošiš dok gledaš meso u mesari.

Bitno je da si za Srbiju a Srbija to sam ja tj to jest On. 

Zato složno u autobuse jer narod mora biti zdrav, a posebno bešika. 

Ma nema veze što sutra na pijacu moraš da platiš kupus 150 dinara, svako zadovoljstvo se plaća. Još ako bude i suvih kostiju, zadovoljstvu nema kraja.

Davno je kralj Ibi rekao: “Narode moj promeniću te jer nisi nikakav narod”, pokažite  da ste vi ipak nekakav narod. 

Pokažite da imate svoje dostojanstvo i nemojte da napravite taj jedan korak, korak kojim bi ušli u kvotu. Vi ste njima samo broj kojim će sutra da mašu Pink i Hepi i kojim će On da pokaže “onima”, čiji je veći. 

Pređite na stranu gde je manji, jer nije napravljen spiskovima i uterivanjem u autobuse, pređite na stranu koja ne bije ljude čekićima, koja šalje poruke da se ljudi leče, koja se brine što će njihovi unuci decenijama da plaćaju kredte, ako ostanu u Srbiiji.

Poštovani sugrađani sutra je dan kao i svaki drugi, napravite ga boljim jer ste rekli” ne, ja neću da idem na miting, hoću da budem tamio gde ja želim,”

navodi se u saopštenju koje prenosimo u integralnoj verziji a potpsuje ga Inicijativni odbor Pokreta SRCE Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ugrožena je vlast, ne država
ugrožena je vlast, ne država
11 meseca pre

Srbiju niko neće da ubije, uništi od spolja. Kosovo su predale vlasti, svaka po malo. Skupovi su ili građanski protest ili demonstracija koliko građana podržava vlast, pošto inostranstvo ne veruje u rezultate izbora.