Pokret socijalista podržava okupljanja mladih al na izletištima

Leskovački odbor Pokreta socijalista saopštio je da ” podržava svaki vid okupljanja građana,pre svega mladih , na izletištima i drugim mestima” jer , kažu “na taj način ne čuvamo samo tradiciju već i sećanje na Prvi maj i značaj njegovog obeležavanja”.
“Nismo protiv ni protesnih okupljanja jer na taj način se javno stavlja na znanje da je položaj većine radnika i onih koji žive od svog rada težak i da se ne smemo miriti sa tom činjenicom.
Prvi maj je prilika da podsetimo da borba za prava radnika traje svakodnevno sve dok se ne stvore uslovi da oni od svog rada i plate koju dobijaju za taj rad žive normalno,da podižu svoje porodice,školuju svoju decu,grade svoje kuće i normalno koriste godišnje odmore.
Gradski odbor Pokreta socijalista građanima grada Leskovca čestita Prvi maj – praznik rada uz podsećanje da je snaga ovog grada u stvaralaštvu onih koji žive od svog rada”, navodi Pokret socijalista.

 

“Ove godine obeležićemo još jednom Prvi maj kao praznik onih koji žive od svog rada.
Iza nas su godine kada je bilo zabranjeno obeležavanje Prvog maja,godine kada je ono imalo samo svečarski karakter,novije godine kada je država po hitnom postupku ukidala proslavu i zato je za nas prvorazredna obaveza da kao levičarska politička organizacija javno saopštimo svoj stav o obeležavanju praznika rada”, navodi Pokret socijalista ali ne navodi ko je i kada zabranjivao obeležavanje Praznika rada.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare