Pokret socijalista o izborima za mesne zajednice

LESKOVAC

Prestojeći izbori za Savete mesnih zajednica prestavljaju novi izazov za ostvarivanje lokalne samouprave i uključivanje najšireg broja građana u proces odlučivanja kako  i na koji način da uredimo sredinu u kojoj živimo i kako da se na najbolji način organizujemo u rešavanju vitalnih pitanja iz života mesnih zajednica.

Nažalost,ne razumevanje funkcije i uloge Mesnih zajednica proizvelo je za posledicu da su mnoge političke partije ove izbore shvatile kao poligon za dnevno političke obračune a ne kao priliku da različitim programima tražimo najbolje rešenje.Svako drugo objašnjenje za izostanak političkih partija sa izbora za Savete je nerazumno.

Sigurno je jedno:položaj i uloga Mesnih zajednica nisu na nivou koji bi i izbliza zadovoljio i zaštitio potrebe građana koji u njima žive a kamo li da govorimo o mogućnosti izražavanja različitosti interesa koji treba da preko Saveta dobiju sinergiju rešavanja.

Zato je bojkot bežanje od traženja rešenja i strah od slabih rezultata koji bi smanjivao politički manevara u delovanju rukovodstava partija.

Na kraju, postavlja se pitanje da li partije postoje da bi građani preko njih izrazili različite političke poglede na određena pitanja iz svakodnevnog života ili da zadovoljavaju političke pozicije njihovih rukoodstava.

Pokret socijalista,kao deo koalicije podržaće listu Aleksandar Vučić- Zato što volimo Leskovac sa kojom možemo da ostvarimo većinu političkih ciljeva za koje se zalaže Pokret.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare