Pokrenute procedure da radovi na izgradnji male scene niškog Narodnog pozorišta počnu

NIŠ

Pokrenuta je administrativna i pravna procedura da radovi na izgradnji male scene niškog Narodnog pozorišta počnu. Za ovaj projekat opredeljena su sredstva preko kredita od Banke Saveta Evrope za poboljšanje infrastrukture u kulturi i adaptaciju prostora.Potom sledi i rekonstrukcija velike scene.

Sa sređivanjem administrativnih i pravnih procedura stvoreni su svi uslovi da se krene sa realizacijom izgradnje male scene u niškom Narodnom pozorištu. Mala scena bi, prema ranijim planovima, trebalo da se izgradi iza Narodnog pozorišta – postojeća zgrada biće “produžena” ka parkingu, a imaće veliki “stakleni zid” preko koga će građani moći sa ulice da vide šta se unutra dešava. Imaće oko 200 kvadrata i 120 sedišta.

Za ovaj projekat opredeljena su sredstva preko kredita od Banke Saveta Evrope za poboljšanje infrastrukture u kulturi i adaptaciju prostora.Plan je da u drugoj fazi projekta bude rekonstruisana i postojeća Velika scena.Narodno pozorište kao najznačajnija ustanova kulture u regionu, ovim kapitalnim projektom, dobiće pozorišno zdanje kakvo zaslužuje grad Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare