Pokrenuta peticija za postavljanje semafora ili ukidanje pešačkog prelaza u ulici 7. juli

NIŠ

Građani Niša su pokrenuli onlajn peticiju kojom zahtevaju od nadležnih da se ispred pešačkog prelaza u Ulici 7. juli u blizini skretanja za Cvijićevu ulicu, postavi semafor ili da se pešački prelaz ukine i postavi zaštitna ograda. Peticiju je do sada popisalo preko  290 građana.                       

„Ovom peticijom zahtevamo od nadležnih institucija da se pešački prelaz u Ulici 7.Juli, u Nišu, na lokaciji gde pomenutu ulicu seče Ulica Cvijićeva, obeleži vertikalnom svetlosnom signalizacijom tj, pešačkim semaforom ili u protivnom, ako to nije propisno moguće, ukine postojeći pešački prelaz i podigne fizička barijera, u dužini od raskrsnice ulica 7.Juli i Vojvode Tankosića, do raskrsnice ulica 7.Juli i Kralja Stefana Prvovenčanog. Razlog ovog zahteva su česte saobraćajne nezgode, koje često imaju za ishod teške telesne povrede nastradalih pešaka. Poslednji slučaj u kome je pešak izgubio život dogodio se 3. februara. Kako nezvanično saznajemo, nastradali pešak je pretrčavao kolovoz na samo par metara od ovog prelaza, što svakako ne umanjuje tragediju. Dakle, fizička barijera je takođe poželjna. Naglašavamo, da je ovaj pešački prelaz veoma frekventan, dosta školske dece tu samostalno prelazi kolovoz, na putu ka školi. Pre otprilike, dva meseca, na istom ovom prelazu, oborena je desetogodišnja devojčica, kada je zadobila teške telesne povrede“, navodi u peticiji njen autor Ivan Đorđević.

                    Podsetimo pre samo par dana u blizini tog prelaza nastradao je jedan sugrađanin, a autor peticije navodi da se na toj lokaciji često dešavaju saobraćajne nezgode. Na istom tom prelazu, ističe Đorđević u peticiji, pre dva meseca oborena je 10-godišnja devojčica koja je zadobila teške telesne povrede.

                  Grad Niš je raspisao javnu nabavku zaštitnih ograda koje će biti postavljene na takoznanim “crnim” tačkama u gradu, a spisak lokacija će kako je nedavno kazala gradonačelnica Dragana Sotiorovski dostaviti policija.

              Ona je nedavno objasnila da, pošto su javne nabavke završene, prioritet je postavljanje pešačkih ograda na mestima gde je policija naložila posle nesreće koja se dogodila na Bulevaru Medijana kada je vozač „pokosio“ dva pešaka.

                     „Pešačke ograde za zaštitu pešaka i postavljanje video – nadzora na pojedinim mestima, ne da bi kažnjavali građane, već da bi ih zaštitili pešake od bahatih vozača“, kazala je Sotirovski.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare