Pokrenut postupak davanja u zakup nepokretnosti kompaniji “Džinsi”

LESKOVAC

 

Na  jutrošnjij, sedamdeset sedmoj sednici Gradskog veća grada Leskovca bila je samo jedna tačka – Predlog odluke o pokretanju postupka davanja u zakup nepokretnosti u javnoj svojini Grada Leskovca neposrednom pogodbom, zakupcu „Jeanci Serbia“ d.o.o., koji je u pismu o namerama izrazio želju da proširi proizvodnju tekstila u Leskovcu i da zbog toga ima potrebu za poslovnim i kancelarijskim prostorom gde bi pokrenuo proizvodnju i zaposlio 350 radnika na neodređeno vreme. Džinsi želi da od grada u zakup uzme objekte bivšeg DP „Sintetika“ u zakup neposrednom pogodbom, uz obavezu plaćanja procenjene tržišne vrednosti zakupnine.

Načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović kaže da su očekivani prihodi grada, od novih zapošljavanja i zakupnine oko 2,8 miliona evra.

Većnici su se složili da se u zakup izdaju građevinski objekti bivšeg DP „Sintetika“ i to upravna zgrada površine u osnovi 398 kvm, spratnosti Pr+2; proizvodna hala, površine u osnovi 3528 kvm, spratnosti P+1; proizvodna hala, površine u osnovi 5594 kvm, spratnosti Pr i novoizgrađeni objekat-portirnica, površine 7,93 kvm. Ukupna korisna površina objekta je 12946,97 kvm.

Na insistiranje gradonačelnika Gorana Cvetanovića načelnik Miloš Cvetanović je obrazložio sledeće korake, rekavši da nakon ove odluke Gradskog veća kojom je pokrenut postupak, obaveza komisije koju čine predstavnici Odelenja za pravno-imovinske poslove, Odelenja za finansije, JP „Dom“, Odelenja za stambeno-komunalne poslove i JP „Urbanizam i izgradnja“ da se u neposrednoj pogodbi dogovore oko cene sa investitorom. Nakon toga će predložiti ili ne Odluku u davanju u zakup neposrednom pogodbom. Ukoliko predlože odluku, u okviru toga ide tekst ugovora i Gradsko veće na sednici usvaja ili ne usvaja tu odluku sa tekstom ugovora i ovlašćuje gradonačelnika za potpisivanje ugovora i daje mogućnost da se Ugovor o zakupu potpiše već u toku dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare