Jadranka Jovanović za Dan grada

LESKOVAC

U sklopu obeležavanja Dana grada u Narodnom pozorištu je nastupila jedna od naših najpoznatijih operskih diva Jadranka Jovanović. Prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu nastupala je širom sveta sa mnogim od svetski poznatih imena operske scene.

„Dugo nisam bila u Leskovcu, verujem da je proteklo više od deset godina“ rekla je Jadranka Jovanović i zahvalila se na pozivu gradonačelniku Goranu Cvetanoviću.

„Hvala vam na senzibilitetu da prepoznate kulturu, da je podržavate i, da me ne shvatite pogrešno, ali sinoć, kad sam doputovala u Leskovac, razgovarala sam sa direktorom leskovačkog pozorišta i od njega sam čula samo reči hvale, kada je kultura u pitanju, za vas. Ovaj nastup sam koncipirala kao put kroz svet, da pesmom posetimo mnoge zemlje u svetu. Znate, od reči se čovek i može odbraniti, ali od muzike ne. Muzika ulazi u srca čak i kad to ne želite i zato je jezik muzike tako moćan, snažan i univerzalan. Moj repertoar sadrži i neke pesme koje su zahtevne za izvođenje, ima tu i srpske muzike, iznenađenja, ali ima i popularne muzike da onaj ko je, možda, prvi put na koncertu klasične muzike, može da se oseća dobro i prijatno. Svih ovih godina, tokom mog umetničkog rada sam se trudila da ljudima uputim poruku da se ne plaše, da je to sve jedno prirodno, toplo, lepo i normalno međusobno uživanje kroz muziku.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Зорана
Зорана
5 godine pre

Било је величанствено. Хвала примадони Јадранки ЈОВАНОВИЋ на предивној вечери.