POJEDNOSTAVLJIVANJE U SPROVOĐENJU CARINSKOG POSTUPKA

LESKOVAC

 

Regionalna privredna komora Leskovac (RPKL) u saradnji sa Upravom carina iz Niša i Prištine organizovala je stručni skup na temu „Pojednostavljivanje u sprovođenju carinskog postupka“.

“Carina predstavlja brz protok robe i putnika, tako da u carisnkim postupcima postoje pojednostavljene procedure, koje smo prezentovali najpre privrednicima Pčinjskog, a onda i Jablaničkog okruga. Ova prezentacija je u interesu svih privrednika, omogućuje im lakše funkcionisanje prilikom uvoza i izvoza robe, rekao je Saša Milenković, upravnik carinarnice Niš.

Ovo je dobra prilika za sve privrednike koji izvoze sa ovog područja da saznaju što više o načinu carinjenja robe, pa postave pitanja i dobiju odgovore od stručnih ljudi. Carinarnica u Nišu i RPKL su izašli privrednicima u susret, kako bi im pomogli da što bolje posluju i izvoze robu izvan Srbije, rekao je predsednik RPKL Goran Jović.

Privrednicima je ovom prilikom podeljena brošura „Srpska carina u susret privredi“, kao i informator o važnim kontaktima u Upravi carine Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare