Pojačane mere policije

 

BEOGRAD

Nakon terorističkih napada u Ankari i Berlinu,  policija je preduzela dodatne mere zaštite, pojačan je nadzor i kontrola na graničnim prelazima, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicima, kao i na svi mestima gde se okuplja veći broj ljudi, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u kontinuitetu preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi osiguralo punu bezbednost građana i njihove imovine, a rezultat toga je i očuvana stabilnost naše zemlje, navode iz MUP-a.

 

Posebne mere biće preduzete tokom proslave predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika. Dodatna pažnja policije biće usmerena na uočavanju sumnjivih paketa, ljudi i vozila, kako bi se sprečilo potencijalno izvršenje teških krivičnih dela ili nekog terorističkog akta.

Biće povećano prisustvo pripadnika uniformisanog, ali i civilnog sastava policije, kako na ulicama, tako i ispred najvažnijih državnih institucija, diplomatko-konzularnih predtavništava, verskih objekata i na drugim mesta gde se okuplja veći broj građana.

Policija ima stalnu komunikaciju i saradnju sa svim relevantnim institucijama u zemlji koje brinu o bezbednosti građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova pomno prati situaciju u regionu i svetu, svakodnevno razmenjuje informacije sa najvažnijim međunarodnim subjektima, kako bi donelo pravovremenu odluku o daljim aktivnostima, kažu iz MUP-a Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare