Pojačana kontrola u gradskom prevozu dala rezultate

NIŠ

Pojačana kontrola u gradskom prevozu je dala rezultate, pa skoro svi građani poštuju propisane epidemiološke mere i nose maske, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz u Nišu Milan Milić.                  

Dodaje da su se obe aplikacije- za beskontaktnu kupovinu i za prikazivanje vozila u realnom vremenu pokazale dobro kod korisnika, pre svega kod mlađe populacije.

Većina Nišlija poštuje sve propisane mere u javnom gradskom prevozu, ističe direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Milan Milić. Dodaje da su se građani bili opustili u prethodnom periodu, ali zbog pojačane kontrole situacija je sada znatno bolja.

                

“Maksimalan broj ekipa naših kontrolora je na terenu svakog dana.Pomaže nam i komunalna milicija  kao i sanitarna inspekcija tako da je kontrola sveobuhvatna”, kazao je Milić.

                  On je dodao da su pre mesec i po dana pokrenute dve nove aplikacije- aplikacija za beskontaktnu kupovinu NiCard i za prikazivanje vozila u realnom vremenu.

                  “Reakcije na uvođenje ovih aplikacija su pozirivne. Imamo aplikaciju koja najavljuje dolazak vozila u realnom vremenu i to je veoma dobro prihvaćeno posebno od mlađe populacije u gradu. Zahvaljujući ovoj aplikaciji na mobilnom telefonu može da se vidi za koliko vremena dolazi autobus na bilo kojem stajalištu u gradu i prigradu. Druga aplikacija za beukontaktnu kupovinu karata je takođe dobro prihvaćena. Podeljeno je svih 250 besplatnih kartica koje smo pustili kao promociju a sad ate kartice mogu i da se kupe. To je samo jedan stepenik ka automatizaciji sistema”, ističe Milić.

                   Prvih 250 besplatnih kartica je podeljeno, a do sada oko 300 i kupljeno na prodajnom mestu ovog preduzeća u Tržnom centru ,,Ambasador“. Svi zainteresovani građani mogu da kupe ovu karticu i neograničeno je dopune za svoju voznju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare