Pojačan nadzor i bezbednost na radu

 NIŠ

     Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja planira da zaposli još 45 republičkih inspektora rada u Srbiji što će značajno pojačati nadzor i efikasnost naših inspekcija. Akcenat će posebno biti stavljen na gradilišta kojih ima mnogo u Srbiji, a gde je neophodna pojačana bezbednost na radu“, poručio je na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu Saša Perišić, zamenik direktora Inspektorata za rad.

    Republički inspektori rada u Nišu dali su na sastanku svoje predloge za novi Zakon o bezbednosti zdravlja na radu koji je još u izradi.

   Na sastanku, kojem je prisustvovao i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović, razgovaralo se o svim mogućim rešenjima kojima bi inspektorima bio olakšan rad, budući da obavljaju zahtevne kontrole na nivou cele zemlje.

   Uz vest o prijemu novih inspektora, Perišić je na sastanku najavio i obnovu voznog parka, naglasivši da su, zahvaljujući naporima Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i ministarke Darije Kisić Tepavčević, plate inspektora značajno povećane, što je dodatni stimulans za još efikasniji rad Republičkih inspekcija rada u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare