Pogačicama renoviraju sportske terene

NIŠ

Da lokalnoj zajednici građani i te kako mogu da pomognu  samo je potrebno da se uključe u neku od akcija potvrdilo se još jednom. Upravi u rukama građana je mogućnost da se renoviraju dva teniska terena, „Kocke“ na Bulevaru Nemanjića i  „Tutino“ na Vizantijskom bulevaru. Sve što je potrebno i zahteva se od gražana koji se žele da se uključe u ovu akciju je da za doručak kupuju pogačice u Žitopekovim pekarama, a od sveke kupljena pogačice pet dinara odlazi na račun Lokalne fondacije Niš koja će uz podršku građana renovirati ove terene.

                                    „Tokom tri meseca, od 20. aprila do 20. jula, po pet dinara od svake prodate pogačice u Žitopekovim maloprodajnim objektima u Nišu ići će Lokalnoj fondaciji Niš, koja i kroz ovu akciju nastavlja sa prikupljanjem sredstva za razvoj lokalne zajednice“, kažu u Fondaciji i dodaju  „svaka pogačica daje nadu, da skockamo Kocku i Tutino zajedno! Podržite inicijativu, uživajte u ukusnim pogačicama i pomozite svojoj lokalnoj zajednici!“

                                     Nišlijama koje se uključe u ovu akciju pruža se na ovaj način mogućnost da pomognu lokalnoj zajednici u kojoj žive i stvore bolje uslove za bavljenje sportom, a sve to znači jedno zdravi stilovi života.

                                     „Želimo da svi zajedno, korak po korak, ulepšavamo i uređujemo grad, da živimo u sredini koja će negovati pozitivne vrednosti i zdrave stilove života. Mnogi sportski tereni u Nišu imaju kultni status i svoje mesto u istoriji grada. Važni su ne samo kao mesto za sportska nadmetanja, već i kao centar okupljanja, druženja i uživanja pripadnika različitih generacija. Zato je cilj da se kroz ovu kampanju obezbede sredstva za renoviranje “Kocke” na Bulevaru Nemanjića i “Tutinog” terena na Vizantijskom bulevaru“, dodaju pokretači ove ideje.

                                  Tako pogačice na kojim su odrastale generacije i generacije Nišlija postaju više od doručka, a zahvlajujući Nišlijama dva košarkaška terena dobiće nov izgled i zasijati punim sjajem. Pogačice u ovoj kampanji nisu samo ukusan obrok, već i simbol nade i privrženosti lokalnoj zajednici. Kroz ovu akciju razmišljamo i brinemo o novim generacijama koje dolaze, o deci koja će na ovim igralištima kvalitetno provoditi slobodno vreme, igrati se, zdravo rasti i razvijati se, kažu inicijatori ideje i pozivaju građane da se uključe u akciju. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare