Podzemni kontejneri u naselju „Stevan Sinđelić“

NIŠ

            Građani naselja „Stevan Sinđelić“ dobili su 15 podzemnih kontejnera, koji su raspoređeni na ukupno šest lokacija. U ovom naselju su uređena i nova parking mesta.

            „Gradska opština Crveni Krst je ove godine, izmenama statuta Grada i statuta Gradske opštine Crveni Krst, dobila ingerenciju da sama može da uređuje, da postavlja podzemne kontejnere, mobilijare, da uređuje atarske puteve, i mi smo ovoga puta iskoristili da u naselju „Stevan Sinđelić“, postavimo 15 podzemnih kontejnera na šest lokacija“, istakao je prilikom obilaska lokacija, predsednik Gradske opštine Crveni Krst, profesor dr Miroslav Milutinović.

            Kako je rekao, postavljanje kontejnera, krenulo je iz ovog naselja, dok se u toku iduće godine planira njihovo postavljanje na još desetak lokacija, većih sela, poput Popovca, Medoševca, sela Trupale, Vrtište, i tri gradska naselja.

            Prema rečima Milutinovića, za uređenje parkinga, iz opštinskog budžeta izdvojeno je 200 hiljada dinara.

            „JKP „Mediana“ u saradnji sa Gradom i GO Crveni Krst postavlja podzemne kontejnere u naselju „Stevan Sinđelić“ i drago mi je da mogu da vidim veliki deo posla završen i da možemo ove kontejnere da stavimo u funkciju. Mi smo kao Javno komunalno preduzeće nabavili kontejnere, po prvi put za opštinu Crveni Krst i kao što smo postavljali za GO Medijana, GO Palilula, GO Pantelej. Sada možemo da se pohvalimo da i ova opština ima svoje pozemne kontejnere“, izjavio je direktor JKP „Mediana“, Dragoslav Pavlović.

            Iako se uveliko radi na uređenju i izgradnji saobraćanica, Grad Niš učestvuje i u uređenju stambenih blokova i parking mesta.

            „ Ovo je jedan od prvih blokova koje smo uredili. Postavljeni su kontejneri i uređen određen broj parking mesta, a sledi i velika investicija koja nas čeka u stambenom bloku koji je oivičen ulicama Zorana Đinđića, Rentgenovom i Dragiše Cvetkovića, jedan velliki stambeni blok koji takođe treba urediti“, najavio je Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare