Podrška Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima

VRANJE

U prvom krugu, dve škole iz Vranja nominovane su za dobijanje sredstava za rekonstrukciju. Reč je o osnovnim školama ,,Svetozar Marković” i ,,Vuk Karadžić”, kojima bi na osnovu poslatih projekata Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije trebalo da odobri 110 miliona dinara.

Planirano je da ugovori budu potpisani do kraja godine, kako bi tokom raspusta počeli radovi, za čije izvođenje će tender raspisati grad Vranje.

,,Od juna, kada smo preuzeli upravljanje lokalnom samoupravom, saradnju sa Vladom Srbije smo podigli na znatno viši nivo. Zajedničkim angažovanjem sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem i narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem nastojimo da obezbedimo sredstva za projekte iz različitih oblasti. S toga je bitno da sve ustanove i preduzeća imaju urađene projekte jer je to osnovni uslov da uz podršku Vlade ili naših međunarodnih partnera dobijemo sredstva za realizaciju”, izjavio je gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković. On će u četvrtak sa direktorima škola održati sastanak na tu temu, o čemu je razgovarao i sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem prilikom njegovog nedavnog boravka u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare