Dveri o rudniku Lece i Sijarinskoj Banji

LESKOVAC

 

Početkom oktobra 2016. godine Srpski pokret Dveri upozorio je građane Srbije na potencijalnu mogućnost da više od 584 hektara zemljišta u vlasništvu (što čini 11% teritorije opštine Medveđa) i imovinu Agroindustrijskog kombinata „Leskovac“ D.P. u stečaju iz Medveđe, kupe tajkuni bliski vladajućem režimu, albanskim novcem i kasnije ga, uz proviziju, ustupe stvarnom vlasniku, navodi u današnjem saopštenju taj pokret.

“Na osnovu dostupnih podataka, direktor agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, zbog, kako s etvrdi u saopštenju ” podignutih tenzija u javnosti i iznetih činjenica Srpskog pokreta Dveri, koje su se potvrdile kao istinite”, a na preporuku BIA -procenom bezbedonosnih rizika po Republiku Srbiju, obustavio je prodaju DP u stečaju AIK “Leskovac” u Medveđi.

“Možemo biti ponosni na urađeno. Međutim albanski projekat „Ekonomske okupacije opštine Medveđa“ i stvaranja tzv. „Istočnog Kosova“ nije završen. U narednih nekoliko nedelja će se rešavati sudbina rudnika Lece i rehabilitacionog centra u Sijarinskoj banji čiji su resursi, takođe pod budnim okom sumnjivog albanskog kapitala i kriminalaca u državnom vrhu Republike Srbije.
Srpski pokret Dveri, ovom prilikom ukazuje javnosti Srbije da u okviru „projekta stvaranja Istočnog Kosova“ najveći bezbedonosni rizik i opasnost po građane Srbije, predstavlja činjenica da je uz svesrdnu pomoć još uvek aktivnih policijskih službenika u opštini Medveđa i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, više hiljada lica albanske nacionalnosti rođenih na Kosovu i Metohiji prijavilo prebivalište u opštini Medveđa, kršeći pritom odredbe Zakona o prebivalištvu i boravištu građana Republike Srbije. Pomenuta lica albanske nacionalnosti su odmah nakon dobijanja prebivališta, dobila biometrijska dokumenta Republike Srbije – lične karte i pasoše, a nakon dobijanja biomentrijskih dokumenata punoletna lica albanske nacionalnosti su upisana u birački spisak opštine Medveđa, kao i vojnu evidenciju Vojske Srbije. Na taj je način drastično promenjen odnos stvarnog i fiktivnog broja stanovnika srpske i albanske nacionalnosti u opštini Medveđa i otvorene brojne bezbedonosne pretnje.
Narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri su 11.10.2016. godine u Skupštini Republike Srbije postavljanjem poslaničkih pitanja premijeru Aleksandru Vučiću, ministru policije Nebojši Stefanoviću i direktorima Bezbednosno-informativne i Vojno-bezbednosne agencije zatražili potvrdu iznetih činjenica. Nažalost, pomenuti još ćute, a u pokušaju da problem reše, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, naišli su na trenutno nepremostiv problem – svoje ljude u aferi i organizovan kriminal u svojim redovima”, tvrde Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare