Podrška “Helpa” mikro i malim preduzećima

NIŠ

Vlada Nemačke preko organizacije “Help” finansiraće 30 mikro i mala preduzeća u vrednosti od po 2.400 evra. Ugovor o saradnji  na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ koji finansira vlada Nemačke a u okviru „Nemačke razvojne saradnje“ a kojim se preciziraju uslovi pomoći malim preduzećima potpisali su danas u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović i menadžer za ekonomski razvoj “Helpa” Maša Bubanj.  

„ Ukupna vrednost ugovora je  72.000 evra od čega grad izdvaja 40 procenata od ukupne sume.Nastavićemo i u budućnosti da stvaramo uslove kojima ćemo doprineti razvoju, zapošljavanju, standardu, boljim uslovima života svih građana, a u ovom slučaju privrede“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom potpisivanja ugovora

On se posebno zahvalio Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte na saradnji u ovom projektu kao i u svim projektima do sada.

„Grad u svojim planovima i za naredni period želi da izdvaja mnogo više novca i da pruža mnogo više podrške svim građanima, institucijama, privredi, malim i srednjim preduzećima i da od takve namere neće odustati. Iz izveštaja koji dobijamo vidimo da sve ovo što radimo ima veliku podršku i da izveštaji samo potvrđuju odluke koje mi donosimo“, dodao je Bulatović.

Saradnja Helpa i grada traje od 2002.godine i do sada su kroz različite projekte  u Nišu postignuti veoma dobri rezultati u oblasti ekonomskog razvoja i osnaživanja mikro biznisa, rekla je Maša Bubanj.

„Do sada smo podržali preko 480 malih biznisa i više kooperativa u njihovim nastojanjima za poboljšanje njihovih delatnosti i njihov rad. Ovo je još jedan projekat koji finansira Vlada Nemačke uz značajno učešće grada Niša. Trudićemo se da podržimo najmanje 30 mikro biznisa grantovima u opremi, ali pored grantova tu su i druge aktivnosti kao što su organizovanje različitih stručnih obuka kako bi naši preduzetnici poboljšali svoje znanje i kompetencije i kako bi im pomogli u daljem razvoju“.

Maša Bubanj je rekla da je grad Niš specifičan u odnosu na ostale gradove zato što uvek ima neke interesantne delatnosti i nada se da će i ovog puta biti tako.

Konkurs će biti otvoren u toku avgusta ili početkom septembra u dogovoru sa Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj i projekte grada Niša. Biće otganizovani i info sastanci na kojima će svi zainteresovani za komkurs dobiti sve informacije.

U Helpu se nadaju da će se uključiti Nacionalna služba za zapošljavanje pošto je cilj projekta otvaranje novih radnih mesta. I startap preduzetnici su kandidati za konkurisanje za sredstva iz ovog projekta, objasnila je Maša Bubanj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare