Podrška grada osobama sa invaliditetom

VRANJE

Predsednik Saveza slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije, Milan Stošić boravio je u Vranju. Stošića su primili gradonačelnik Slobodan Milenković i gradski većnik Dejan Ivanović.

Na sastanku, kome je prisustvovala i sekretar Međuopštinske organizacije Saveza slepih u Vranju Maja Đorđević, bilo je reči o poboljšanju uslova korišćenja besplatnog prevoza za slepe i slabovide osobe, kao i za njihove pratioce.

Predsednik Saveza slepih Srbije Stošić, ukazao je na važnost saradnje sa lokalnom samoupravom, kao i na neophodne aktivnosti kako bi se pomoglo članovima Međuopštinske organizacije slepih u Vranju. „Nama mnogo znači svaka vrsta pomoći, a posebno podrška naših programskih aktivnosti“ naglasio je Stošić.

Prema podacima Saveza slepih u Srbiji ima oko 12 hiljada slepih i slabovidih osoba.

Na području Pčinjskog upravnog okruga je oko 300 slepih i slabovidih osoba, od toga 15 dece.

Na sastanku je rečeno da jedino Vranje i Bujanovac na teritoriji Pčinjskog okruga, ispunjavaju obaveze kada je reč o besplatnom autobuskom prevozu ovih lica.

Razgovaralo se i o svim važnijim problemima sa kojima se slepe i slabovide osobe susreću u svakodnevnom životu, ali i o rezultatima koje postižu u svim sferama društvenog života.

„Grad Vranje maksimalno podržava sve organizacije osoba sa invaliditetom i izdvaja sredstva za njihovo nesmetano funkcionisanje. Lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći da poboljša položaj i kvalitet života ovih lica, pre svega infrastrukturnim uređenjem u skladu sa njihovim potrebama“, naglasio je gradonačelnik Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare