Podneta inicijativa u cilju poboljšanja bezbednosti dece 

VRANJE

Nedavno su na pisarnici Gradske uprave Vranje predstavnici Udruženja„Aktivisti iz komšiluka“ i meštani sela Neradovac predali zajedničku inicijativu za unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju na području ovog sela kod Vranja. Inicijativu je podržao 181 meštanin Neradovca kao i članovi Uprave OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju koja u ovom selu ima istureno odeljenje.  

„Početak školske godine predstavlja važan trenutak u životu svakog deteta, ali i njegovih roditelja. Inicijativa koju podnostimo ima za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju, a težnja da deca žive i odrastaju u bezbednoj sredini predstavlja jedno od najosnovnijih prava modernog društva“, navedeno je u tekstu inicijative. 

Dalje se navodi da u ovom trenutku žele da ukažu da su na jednom delu puta deca veoma ugrožena. 

„Zbog toga koristimo ovaj trenutak da ukažemo da je bezbednost dece u saobraćaju na jednom delu putanje koju deca svakodnevno koriste na putu do škole, a koja prolazi duž magistralnog puta Vranje – Bujanovac, izuzetno ugrožena. Ova deonica putanje duga je 70 metara i prolazi pored hrama Svetog Đorđa u Neradovcu. Na ovoj deonici puta prosečna brzina kretanja vozila je između 80 i 100 km na čas. Postojeći trotoar je asfaltiran u širini od 80 cm, a ostalih 60 cm su urasali u travu i žbunje. U ovakvoj situaciji, deca neretko koriste i sam kolovoz za kretanje, što predstavlja veliku pretnju po njihovu bezbednost“, navodi se. 

Ovom inicijativom se iskazuje zahtev za postavljanje zaštitne ograde za pešake, identične onim u zonama škole, duž kritične deonice i završetak trotoara kako bi on mogao da se koristi u svom punom kapacitetu, stoji u saopštenju Udruženja „Aktivisti iz komšiluka“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare