Podeljeno 35 ugovora za samozapošljavanje

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca podeljeni su ugovori za samozapošljavanje na osnovu kojih će 35 ugovornih lica osnovati radnju ili se baviti nekim drugim oblikom preduzetništva iz različitih delatnosti i zanata, od ugostiteljstva, frizerskih salona, preko pokretanja advokatskih kacelarija, pekara, do otvaranja agencija za konsalting i dr. Njima će biti isplaćena suma od 300.000 dinara, dok je ukupno za ovu svrhu namenjeno 10,5 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručujući ugovore podsetio je da se u periodu od 2013. godine, od kada se sprovode sve mere podsticanja zapošljavanja (samozapošljavanje, sturčna praksa, javni radovi), do danas izdvojeno preko 214 miliona dinara za 1.408 osoba, od čega je za samozapošljavanje 370 osoba opredeljeno ukupno 61,3 miliona dinara.

„Neko je jednom rekao da uspešni ljudi retko sede i čekaju da im se stvari dešavaju, oni izađu i dese se stvarima – preuzimaju inicijativu, uzimaju stvar u svoje ruke, kao što ste i vi uradili, i grad je zbog toga ponosan na sve vas. Verujte u sebe, nemojte odustajati na putu ka uspehu. Ovo je naš grad i svaki dobar rezultat, svaki uspeh je pobeda svih Leskovčana, i treba da jedni drugima pomažemo, da funkcionišemo kao velika porodica. Želim vam uspešno pokretanje biznisa i stabilno poslovanje, a prema statistikama oko 85% onih koji započnu svoju poslovanje na ovaj način, opstaju i u narednom vremenskom periodu.“

Anđela Mitić iz Donjeg Bunibroda se zahvalila na sredstvima i rekla da je ovo podrška koja mnogo znači svakome od njih kako bi uspešno realizovali planove. 

“Drago mi je što grad Leskovac podstiče mlade ljude da ostvaruju svoje poslovne planove i zahvaljujući ovoj pomoći svi mi ostaćemo u rodnom gradu i na taj način doprineti njegovom razvoju.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare