Podeljeno 145 auto sedišta za najmlađe

VRANJE

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovao, u četvrtak, akciju podele auto sedišta.

Roditeljima sa teritorije grada Vranja podeljeno je 145 auto sedišta za decu, u vrednosti od preko 600.000 dinara.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao da bezbednost mora da bude imperativ svakog društva.

,,Različitim vrstama edukacija, fizičko-tehničkim merama u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju fluoroscentnim prslucima, svetlima za bicikle i dodelom sedišta, mi kao lokalna samouprava aktivno se uključujemo u smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na decu. Podeljeno je 145 auto sedišta za decu i lokalna samouprava je preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja obezbedila 125 sedišta. Ovo je najveći broj auto sedišta za decu koja su obezbeđena u jednoj godini, u odnosu na podele tokom prethodnih šest godina. Ovo nije samo poklon, već i  podstrek za puno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona. Svi koraci koje preduzimamo usaglašeni su sa Nacionalnom strategijom da u 2020. godini ne bude poginule dece u saobraćaju i da se broj povređenih mališana smanji za 50 odsto“, rekao je gradonačelnik.

Predstavnik republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Radivoje Trifunović govorio je o saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Vranja i realizovanim projektima.

,,Grad Vranje je primer dobre prakse na unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju. Tokom prošle godine relizovan je veliki broj značajnih projekata poput predstave ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” za najmlađe, pilot projekta za povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovnih škola i centralnog takmičenja za učenike srednjih saobraćajnih škola“, istakao je Trifunović.

Pre podele auto sedišta održana je edukacija o njihovon pravilnom korišćenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare