O radu lokalnog parlamenta na press konferenciji u SNS-u

VRANJE

Rad vranjskog parlamenta u protekle tri i po godine bio je uspešan, rekao je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković na konferenciji za novinare koja je u četvrtak održana u prostorjama Srpske napredne stranke u Vranju.

On je nabrojao šta je sve do sada urađeno i podsetio da su pre dve godine pokrenuli  digitalizaciju skupštinskog rada, elektronsko vođenje sednica i slanje materijala odbornicima što im je omogućilo velike uštede jer više nisu morali da štampaju stotine i stotine stranica. O kolikim uštedama je reč nije znao da kaže.

„Skupština je u potpunosti opravdala predstavničku i zakonodavnu ulogu koju po zakonu ima“, rekao je predsednik lokalnog parlamenta.

Tričković je najavio rekonstrukciju velike sale lokalnog parlamenta i njenu modernizaciju, za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno pet miliona dinara.

„Urađeno je idejno rešenje za ovaj poduhvat i po svemu sudeći rekonstrukcija će biti realizovana sredstvima iz budžeta grada, jer za sada nema naznaka da bi neko drugi mogao da to finansijski podrži. Moja je želja da, kada već radimo rekonstrukciju da ona bude trajna, u smislu da obezbedimo i glasačke jedinice za odbornike, da bismo kada pređemo na potpunu digitalizaciju oni mogli sa mesta da se javljaju, da glasaju i da na taj način modernizujemo rad Skupštine“, istakao je Tričković.

Odgovarajući na pitanje novinara o bojkotu vranjske opozicije sednica parlamenta, on je rekao da mu je žao što su prestali da dolaze na skupštinska zasedanja, jer bi njihovim učešćem skupštinski rad bio kvalitetniji.

„Pošto se sednice televizijski prenose, odbornici opozicije trebalo bi da iskoriste priliku da im parlament bude mesto sa kojeg javnosti mogu da prenesu svoje mišljenje o onome što je na dnevnom redu, da na taj način imaju besplatan i neograničen pristup medijima. Odluka o njihovom napuštanju parlamenta doneta je na nekom drugom mestu, na nekom višem nivou“, smatra Tričković.

Dodao je da uzrok bojkota nije spajanje tačaka dnevnog reda kako opozicija kaže, s obzirom da se to radilo i u vreme kada su oni vodili skupštinu. Uostalom spajanje srodnih tačaka dnevnog reda je u skladu sa poslovnikom o radu Skupštine zaključio je on.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare