Podeljeni ugovori o finansiranju projekata iz oblasti socijalne zaštite

LESKOVAC

U Svečanoj sali podeljeni su ugovori o finansiranju projekata iz oblasti socijalne zaštite. U ovu svrhu namenjen je 31 milion dinara, a biće finansirano 43 projekata koje je pripremilo 27 udruženja.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ističe da lokalna samouprava Leskovca predano radi na poboljšanju ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava osetljivih kategorija stanovništva sa akcentom na poštovanje dostojanstva i efektivne participacije u svim oblastima društvenog života.

„Kaže se da se zrelost i stabilnost društva ogleda u odnosu prema najstarijima, najmlađima i najugroženijima. Postoje brojni programi i projekti koji su usmereni ka ovim kategorijama, a mi se konstantno trudimo da uvodimo novine koje će našu društvenu zajednicu učiniti socijalno pravednijom.“

Gordana Stojanović, predsednica Udruženja distrofičara, zahvalila je u ime dobitnika sredstava ocenivši da se Leskovac, u odnosu na druge lokalne samouprave, još uvek nalazi u samom vrhu, kada je reč, pre svega o održivosti i finansiranju udruženja osoba sa invaliditetom, razvijanju servisa podrške i usluga, koje predstavljaju najdirektniji oblik pomoći osetljivim grupama.

„Među licenciranim pružaocima usluga su upravo i naša udruženja koja vrlo uspešno i kvalitetno pružaju socijalne usluge građanima iz oblasti socijalne zaštite. Jedno od njih je i udruženje distrofičara na čijem sam čelu, koje pruža pomoć u kući za osobe sa različitim vrstama invaliditeta. Zahvaljujući podršci grada, putem ovog konkursa, još 10 osoba sa invaliditetom iz gradske, prigradskih seoskih sredina dobiće podršku domaćica-negovateljica. Tako da se broj korisnika usluge pomoći u kući u ovoj godini povećao na ukupno 34 korisnika.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare