Podeljeni sertifikati nezaposlenim osobama

LESKOVAC

Sedamnaest nezaposlenih osoba sa evidencije  filijale NSZ u Leskovcu dobilo je danas sertifikate,  kao potvrdu za uspešno završenu informatičku obuku i obuku za početni nivo znanja engleskog jezika.

Među polaznicima je bilo i 12 osoba sa invaliditetom.

Izvođač obuka je Narodni univerzitet iz Niša.

Načelnica Sektora za posredovanje u zapošljavanju Marija Stevanović rekla je da  duži niz godina postoji neusklađenost ponude i tražnje u pogledu rapoložive radne snage po kvalifikacijama i obrazovnim profilima koji postoje na tržištu rada  kao i  prema potrebama poslodavaca,  koji se sve više javljaju,  tražeći ne samo adekvatne obrazovne profile, već i ljude koji poseduju određena praktična, primenjiva ili prenosiva znanja“.

„Nacionalno akcionim planom za 2016. i 2017. godinu predviđeno je da u mere i program nacionalne politike zapošljavanja budu uključene osobe koje su teže zapošljive, a među njima i osobe sa invaliditetom“, rekla je ona .

Upravo ove obuke doprinose da se naša nezaposlena lica lakše i brže snađu na tržištu rada i da budu konkurentija u traženju posla, rekla je  Marija Stevanović , prilikom dodele sertifikata.

Marina Pešić,  sa Narodnog univerziteta iz Niša,  rekla je da za početni novo znanja engeskog jezika obuka trajala 80 časova, a za osobe sa invaliditetom 120 časova, dok je informatička obuka trajala 100 časova.

Ona je dodala  da su kandidati bili jako motivisani i da su obuke svi uspešno završili.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare