Podeljeni paketići deci sa posebnim potrebama

NIŠ

 

U  prisustvu gradonačelnika Darka Bulatovića, zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i gradske većnice Tijane Đorđević Ilić, resorno zadužene za socijalna pitanja, I velikog broja roditelja I dece danas su u Gradskoj kući podeljeni paketići deci sa Daunovim sindromom i deci čiji su roditelji socijalno ugrožena kategorija stanovništva.

Novogodišnje paketiće obezbedilo je udruženje “Ljubi bližnjeg svoga” a priređen je zanimljiv  veseo umetnički program. Nastupile su članice beletskog kluba “Marija”, violinista Dejan Dalipović  hor “Gracija” pod dirigentskom palicom Suzane Petrović.

“ Već 20 godina udruženje “Ljubi bližnjega svoga” organizuje prikupljanje i podelu novogodišnjih paketića. Sarađivali smo sa Gradskom kućom i kabinetom gradonačelnika. Sarađujemo sa engleskim i nemačkim donatorima. Oni širom sveta rade ovaj projekat. Obezbedili smo sada 1000 paketića za Kabinet ali smo novogodišnje paketiće podelili i drugim udruženjima,  nekim školama u gradu  okolnim selima,”, rekao je Čedo Ralević, predsednik humanitarne organizacije “Ljubi bližnjega svoga”.

“Približavanje Nove godine, doček Deda Mraza i paketiči za našu decu su radost velika. Ranije se to nije tako organizovalo. Srećom da ima još dobrih ljudi pa smo se snašli da i ova deca dožive radost. A i sam dolazak u Gradsku kuću je za njih veliki doživljaj”, rekao je Jovan Bogranović, sekretar Udruženja dece sa mentalnim invaliditetom i Daunovim sindromom.

“Mi težimo da gradimo društvo jednakih.Ova deca zaslužuju posebnu pažnju brigu, i u ovakvim situacijama, kakvi su Božić I Nova godina ali, mi moramo da stvorimo takvo društvo koje će  365 dana u godini da ukazuje posebnu pažnju deci”, rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

“Ovo je jedan poseban dan I za nas koji smo sve ovo organizovali i potrudili se da vidimo osmeh I radosna lica ove dece “, rekla je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

I bilo je osmeha na dečijim licima, naročito kada su iz ruku Deda Mraza dobili šarene kutije.

Tokom dana novogodišnji paketiči uručeni su I deci oboleloj od malignih bolesti u prostorijama udruženja NURDOR, a potom i deci socijalno ugroženih kategorija stanovništva u gradskoj opštini Crveni krst.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare