Podeljeni novogodišnji paketići deci boraca i osoba sa invaliditetom

NIŠ

Tradicionalno, i ove godine, u Gradskoj kući je održano uručenje novogodišnjih paketića deci ratnih boraca i deci osoba sa invaliditetom. Paketiće su obezbedili Udruženje „Ljubi bližnjeg svog“ iz Niša i škotska organizacija „Blajtsvud Srbija“ uz pomoć Grada Niša. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podelila je novogodišnje paketiće deci.

 „Vreme je darivanja, vreme kada treba da pokažemo zajedništvo, međusobno pomažemo i usrećujemo. Ako smo ovim paketićima malo izmamili osmehe i učinili ih radosnim, onda smo i mi zajedno sa njima srećni. Ovo je samo mali znak pažnje za decu u udruženjima osoba sa invaliditetom i decu članova boračkih udruženja u našem gradu“, navela je gradonačelnica tom prilikom.

                                    Novogodišnjim poklonima najviše su se obradovali mališani na čijim licima se jasno videlo koliko su srećni.

                                   „Ovo pre svega važi mnogo za decu. Ona su nam najvažnija. Znači i za nas ratne veterane, koji smo, kad je trebalo bili tamo gde je trebalo. Grad Niš nas nije zaboravio. Nas, našu decu, naše unuke, to je jedan zaista divan gest“, rekao je Dejan Račić, zastavnik prve klase u penziji, pripadnik 63. padobranske brigade.

                                   Gradonačelnica je zahvalila organizacijama koje su donirale paketiće, i okupljenim mališanima poželela srećne praznike. Čeda Ralević iz humanitarne organizacija „Ljubi bližnjeg svog“ je zahvalio organizaciji iz Škotske, kao i Gradu koji je obezbedio slatkiše za decu.

                                „Kad vas vidim ovako slatke i nasmejane, to mi je jedna velika nagrada. Pozdravljam roditelje. U ime humanitarne organizacije „Ljubi bližnjeg svog“, a takođe i organizacije iz Škotske „Blajtsvud Srbija“, koja ima svoju kancelariju u Srbiji. Mi smo ove godine pokušali i uspeli smo da od njih dobijemo ove paketiće, koje su spakovali u ovim lepim kutijama, i drago mi je što je Grad i gradonačelnica sa svojim saradnicima omogućili i ostale poklone“, poručio je Čedo Ralević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare