Institut „Niška Banja“ obeležio 56 godina postojanja

NIŠ

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ obeležio je 56 godina od osnivanja. Istovremeno je  proslavljena  i 47 godina stacionara „Radon“. Obeležavanju jubileja prisustvovao je veliki broj zvanica i prijatelja Instituta Niška Banja. Direktorka Instituta, profesor dr Marina Deljanin Ilić, navodi da je zadovoljna što epidemijska situacija dozvoljava proslavu u ovakvom obimu, što nije bio slučaj prethodnih godina. Izrazila je i veliko zadovoljstvo radom instituta u protekloj godini.

                                        „Posle dve godine smo se ponovo okupili da obeležimo 56 godina rada Instituta, i 47 godina postojanja stacionara „Radon“. Ovu godinu završavamo uspešno, u pogledu popunjenosti kapaciteta, u pogledu realizacije i pružanja zdravstvenih usluga, kao i u pogledu nabavke nove medicinske opreme“, kazala  je profesor dr Marina Deljanin Ilić.

                                        Posebno je zadovoljna edukacijom samih pacijenata održavanjem Dana srčane bolesti, Dana borbe protiv artritisa, Dana fizioterapeuta i mnogih drugih akcija, ali je dodala da uvek ima prostora  za napredak lekara i poboljšanje uslova u Institutu.

                                   „Planovi za narednu godinu su poboljšanje pružanja zdravstvenih usluga, uvođenje novih zdravstvenih usluga, popravljanje kvalitete smeštaja, naravno, uvođenje novih dijagnostičkih metoda. Planiramo i renoviranje u bazena u „Radonu“, kazala je Deljanin Ilić.

                                     Institut sledeće godine u maju organizuje simpozijum, koji je prerastao u kongres, Aktuelnosti u kardiologiji 2023. Prisustvovaće najeminentniji kardiolozi iz zemlje, a očekuju se i lekari iz inostranstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare