Podeljena sportska oprema školama Jablaničkog okruga

LESKOVAC

 

U cilju razvoja i popularizacije fudbalskog sporta u Srbiji Fudbalski savez Srbije, UEFA, kabinet Predsednika Republike, Ministarstvo sporta i lokalna samouprava uključili su se u besplatnu podelu sportske opreme za bazični fudbal. Ova oprema (trenerke, dresovi, fudbalske lopte, sportske torbe, čunjevi, grudni markeri) je podeljena školama sa teritorije Jablaničkog okruga koje su se uključile u popularizaciju fudbala u svojim sredinama i finansira se iz Fonda FSS i UEFA-e. Akcijom je do sada ukupno obuhvaćeno 35 škola sa 1580 devojčica i dečaka, a vrednost podeljene opreme je preko 1,5 miliona dinara.

Predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga Dragan Stojiljković nada se da će u narednim raspodelama biti još više škola koje će biti uključene u ovaj projekat i na taj način omogućiti da se poveća baza dece koja se bave fudbalom.

„Iz tog kvanititeta nastaće kvalitet koji će doprineti da Leskovac ima ekipu koja će se takmičiti u najvišem rangu takmičenja. To je naš zadatak i naš osnovni cilj, za koji imamo podršku grada i načelnika okruga. Zbog toga je i uloga direktora i profesora koji se bave radom sa decom po pitanju fizičke kulture itekako značajan i mi ćemo se truditi da u okviru naših mogućnosti pomognemo u tom segmentu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare