Podeljena auto-sedišta za decu rođenu u novembru i decembru 2021. godine

LESKOVAC

U Narodnom pozorištu uručena su sedišta za decu rođenu novembra i decembra 2021. godine, a ovo pravo je steklo, prema evidenciji Odeljenja za društvene delatnosti za pomenuta dva meseca, 194 beba čiji su roditelji do sada dobili rešenje o jednokratnoj pomoći. Iz lokalne samouprave naglašavaju da, s obzirom na to da će određeni broj rešenja tek biti izdat, toj deci će nakon administrativne procedure biti uručena autosedišta. Do sada je uručeno 661 sedište roditeljima koji su se prijavili i dobili rešenje za jednokratnu pomoć porodiljama, a u tu svrhu je u budžetu grada isplanirana je suma od 7,9 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasio je da Grad Leskovac vrednuje i podržava porodicu, kao najvažniju instituciju društva.

U ime roditelja se obratila Savka Ilić koja je u 2021. godini po treći put postala majka i istakla da, osim ljubavi i strpljenja, odgovornosti, i još mnogo toga što roditeljstvo nosi, veoma je bitno da osvrnuti se i na finansijske izdatke.

„Veoma je bitno i lepo da znate da grad Leskovac podržava sve majke podjednako i da pored ove novčane pomoći koju nam daje, daruje i ovaj poklon koji je veoma bitan za bezbednost naše dece. Zahvaljujem se u svoje ime kao i u ime svih roditelja na podršci koju pružate svim mamama.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare