Počinju radovi na unapređenju energetske efikasnosti zgrade Pozorišta lutaka u Nišu uz podršku EU

NIŠ

Grad Niš je započeo radove na unapređenju energetske efikasnosti zgrade Pozorišta lutaka u Nišu uz podršku Evropske unije (EU) sa ciljem da poboljša radne uslove u ovom jedinom profesionalnom pozorištu za decu i ujedno jedinom lutkarskom pozorištu u jugoistočnoj Srbiji. Bespovratna sredstva EU u iznosu od preko 170.000 evra obezbeđena su u okviru EU PRO Plus programa koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije, dok grad Niš učestvuje u realizaciji projekta sa nešto više od 17.000.000 dinara.

Radovi će obuhvatiti kompletnu zamenu grejnih instalacija, uključujući scenu, svlačionice i salu za publiku a biće nabavljena i oprema za prenos predstava uživo. Takođe tokom projekta biće organizovana radionica i predstava za decu o značaju zaštite životne sredine.

„Pozorište lutaka u Nišu ima tradiciju dugu preko 60 godina, a što je još važnije, godišnje ga poseti oko 20.000 posetilaca, uglavnom dece predškolskog i školskog uzrasta. Zato je energetska sanacija ovog objekta, kao važne institucije kulture za decu i mlade, bila visoko na listi prioriteta Grada Niša, uz unapređenje uslova rada svih zaposlenih i glumačkog ansambla koji broji 34 člana”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Rok za završetak radova koje izvodi firma Termopro doo iz Aleksandrova (opština Merošina), izabrana u postupku javne nabavke koji je sproveo grad Niš, je 150 dana.

Projekat u Nišu je jedan od 37 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa skoro šest miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije, navode iz EU PRO Plus. (kraj) MR/ MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare