Počinju radovi na ulazu u Grdelicu?

LESKOVAC

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je početak radova od raskrsnice na ulasku u Grdelicu do benzinske pumpe u ulici Bore Pešića, s obzirom da saobraćajnica koja ide od Moravačke petlje prema ulazu u Grdelicu i do mosta na Moravi, predstavlja ozbiljan saobraćajni rizik za sve učesnike u saobraćaju.

Medjutim, kako ističe pomoćnik direktora “Koridora Srbije”, Milovan Beklić, radovi se neće izvoditi pod ovakvim vremenskim uslovima.

“Početak radova možemo da očekujemo čim se vreme stabilizuje i vremenske prilike dozvole da izvodjači izadju na teren”, kaže on, ne precizirajući na koji način će biti preusmeren saobraćaj, kada radovi počnu.

Kako je rekao Čedomir Jović ispred Saveta za Mesne zajednice “Grdelica”, očekuje se proširenje kolovozne trake, uredjenje i izgradnja nove pešačke staze koja bi išla celom dužinom, asfaltiranje i pogotovo osvetljavanje celog prostora.

“Ovi radovi će u značajnoj meri učiniti da prilazni put bude sigurniji”, naglašava on.

Jović ističe još jedan veliki infrastrukturni problem Grdelice, a to je ulica Bore Pešića, koja je, kako kaže, dodatno devastirana izmeštanjem saobraćaja sa autoputa kroz Grdelicu.

Milovan Beklić iz „Koridora Srbije“ kaže da je infrastrukturnim projektom predvidjena i izgradnja autoputa, pravca E-75, Sektor jug, te da „Koridori Srbije“, kao investitor ovih projekata, već šest godina izvodi radove na teritoriji grada Leskovca.

„Cilj izgradnje svih ovih autoputeva, izmedju ostalog, jeste i poboljšanje života i standarda stanovništva područja kroz koja autoput prolazi. Takav je slučaj i sa mestom Grdelica. Sredstva koja su potrebna i za rekonstrukciju prilaznog puta u dužini od 630 metara i sredstva koja su potrebna za rekonstrukciju ulice Bore Pešića u dužini od oko 200 metara biće obezbedjena iz projekata koji se rade u okviru izgradnje autoputa na teritoriji grada Leskovca. Visina tih sredstava, prema našoj proceni, biće oko 500.000 evra“, objašnjava Beklić.

Rok za završetak radova, kako je Beklić rekao, biće izmedju 45 i 60 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare