Počinju radovi na rekonstrukciji Svetoilijske ulice, završetak u januaru

LESKOVAC

Nakon završene kompletne rekonstrukcije vodovodne mreže u Svetoilijskoj ulici počinju radovi i na rekonstrukciji kolovozne konstrukcije.

Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović, koji je obišao radove, rekao je da će sve biti završeno za 75 dana.

To znači da će ova ulica biti završena u januaru(?!)

Danas nije objašnjeno kako će se radovi izvoditi u periodu kada se, obično, dešavaju i izuzetno niske temperature a često pada i sneg!

I to nije sve.

Dok se izvode radovi saobraćaj u Svetoilijskoj ulici će biti obustavljen!

Tako se, praktično, nastavlja ograničavanje kretanja koje traje više nedelja unazad , kolko traju razna iskopavanja Vodovoda zbog zamene cevi.

„Biće izgrađene nove trotoarske površine sa završnim slojem od vibropresovanih betonskih ploča, kao i izrada sadnih mesta i formiranje drvoreda. Vrednost ugovora je skoro 25 miliona dinara. Za vreme radova biće obustavljen saobraćaj u Svetoilijskoj ulici, osim u subotu, za vreme Zadušnica. S obzirom da ovu ulicu naši sugrađani koriste da bi stigli do Svetoilijskog groblja, biće uklonjeni svi saobraćajni znaci o zabrani prolaska, kako bi bilo omogućen prilaz do groblja toga dana. Zato molim sve građane za razumevanje i strpljenje, jer ćemo nakon završetka ovih radova svi dobiti još jednu uređenu ulicu u gradu, kao i bolje uslove za odvijanje saobraćaja i bezbednost svih nas,” rekao je danas Cvetanović.

Na press konferenciji organizovanoj ovom prigodom nije objašnjeno kako će u Leskovac da dolaze stanovnici sela od Donje Jajine do Miroševca, koji obično koriste ovu ulicu , kao ni, recimo, vozila hitne pomoći kada prevoze hitne slučejeve iz ovog dela grada pa im je brže i bliže da, preko mosta iz pravca Podvorca, stignu u bonicu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
nesss
nesss
6 godine pre

Poštovani Jug press:
Za gradjane Jajina i recimo Miroševca postoji novi put koji vodi, od izlaska iz D Jajine + 1km, do Vlajkove ulice..ovaj put postoji dovoljno dugo da morate biti upoznati..što se tiče hitne pomoći postoje alternativni putevi koje ste mogli sami da ispitate..vodjeni logikom “hitne pomoći” isti problem bi mogao da se navede kod rekonstrukcije gotovo svake ulice, pa bi, bez održavanj i rekonstrukcija, ulice postale neprohodne za istu hitnu pomoć(ova Svetoilijska je bila na ivici prohodnosti i najgora u gradu-a i šire)..pitanje zašto rekonstrukcija toliko traje je pravo pitanje, a pošto ni mi ni vi nismo stručni mogli ste da pitate nekog ko poznaje niskogradnju da vam da odgovor..ovako, vaš novinarski zadatak je izvršen iskucavanjem slova i nije pravo novinarstvo..

tarmiricimi
tarmiricimi
6 godine pre
Odgovori  nesss

U potpunosti se slažem sa Vama da novinari zaboravljaju da je potrebno da konsultuju stručnjake.