Počinju da rade javne česme u Nišu

NIŠ

Do kraja nedelje biće pušteno u rad sedam javnih česmi za teritoriji niških Gradskih opština na kojima je JKP ‚‚Naissus‚‚ proverio bakterijsko-hemijsku ispravnost vode, kazao je gradski većnik Miroslav Đokić, resorno zadužen za komunalna pitanja.

                        ‚‚U prethodnih sedam dana je u saradnji  sa JKP ‚‚Naissus‚‚ i Gradskim opštinama  izvršena kontrola na svih 17 javnih česmi u gradu. Nakon  dobijena tri ispravna uzorka o ispravnosti vode u narednih sedam dama, odnosno do kraja nedelje biće pušteno u rad sedam javnih česmi. Ostele javne česme  u gradu biće dostupne građanima posle potvrde o tehničkoj i bakterijsko-hemijskoj ispravnosti vode‚‚- kazao je Miroslav Đokić.

                          Nišlije će moći da koriste  u Svetosavskom parku ispred opštine Medijana, na Trgu Kralja Aleksandra, kod crkve u Svetosavskom parku, na Trgu ‚‚14.oktobar‚‚ i kod Doma zdravlja.

                         ‚‚Puštaju se u rad  i javne česme u Tvđavi, kao i u centralnom parku u  Niškoj Banji‚‚, dodao je Đokić.

                        On je dodao da je danas izvršena i proba rada fontane na Trgu kralja Milana i ponovo ulepšava centar Niša. Fontana nije radila od početka sezone zbog kvara na sistemu  koji je kontrolisao pumpe. Tokom sutrašnjeg dana fontana će biti dodatno očišćena kako bi zablistala punim sjajem.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare