Počinje prijavljivanje poljoprivrednika za subvencije po hektaru, evo koji su uslovi

Foto: Ilustracija

BEOGRAD

Javni poziv za davanja po hektaru od 18.000 dinara danas, 1. februara će biti raspisan, a poljoprivrednici će zahteve moći da podnose do 1. marta, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) i nalazi se u aktivnom statusu.

Pre podnošenja zahteva neophodno je da poljoprivrednik obnovi registracije za tekuću godinu u eRPG.

Od ove godine pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju u svoje ime i za svoj račun.

Subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje se ne može ostvariti za površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je podnosilac zahteva uzeo u zakup, odnosno na korišćenje, osim za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koje je uzeo u zakup na javnom nadmetanju u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište.

Izvor: 021

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare