Počinje javna rasprava o Nacrtu medijske strategije

BEOGRAD

Vlada Republike Srbije saopštila je da je javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji započela 31. januara i trajaće do 1. marta ove godine.

Tekst Nacrta medijske strategije i sve informacije u vezi sa održavanjem javne rasprave dostupni su na sajtu Vlade Republike Srbije www.srbija.gov.rs/specijal/362240 i na Portalu eUprave  javnerasprave.euprava.gov.rs/javna-rasprava/171.

Javnu raspravu o Nacrtu medijske strategije sprovodi Kabinet predsednice Vlade.

Primedbe i predlozi u vezi sa tim nacrtom dostavljaju se Kabinetu do 1. marta ove godine, na imejl medijska.strategija@gov.rs ili na adresu Nemanjina 11, Beograd (sa naznakom „Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji“).

U okviru javne rasprave organizovaće se i četiri okrugla stola, i to 19. februara u Novom Sadu, 22. februara u Nišu, 25. februara u Čačku i 27. februara u Beogradu.

U javnoj raspravi i na okruglim stolovima učestvovaće predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koja su činila Radnu grupu za izradu medijske strategije.

To je dogovoreno na nedavnom sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić sa članovima te radne grupe.

Pored članova Radne grupe, u izradi medijske strategije učestvovao je i veliki broj eksperata, predstavnika međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društva, medija, medijskih javnih servisa, akademske javnosti i drugi.

Po završetku javne rasprave, Kabinet predsednice Vlade analiziraće sve predloge i primedbe svih učesnika javne rasprave i pripremiće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare