“Početak” za početak

VLASOTINCE

Nacionalni dan knjige, 28. februar, vlasotinačka biblioteka je obeležila predstavljanjem knjige pesama „Početak“, mlade pesnikinje Milice Stojković. – – – Ovu smo knjigu objavili 2020. godine, ali su se uslovi da se zvanično prikaže javnosti stekli tek sada. Mada već ovenčana sa više priznanja za svoje pesničko stvaralaštvo, predstavljanjem svoje prve knjige Milica i simbolično započinje svoj literarni uzlet u zavičajnom pesničkom jatu – rekao je Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke ,, Desanka Maksimović”.
Pored autorke, o knjizi su govorili Srba Takić i Jovana Petković. Takić je naglasio ambicioznost i energičnost mlade pesnikinje, što će vremenom, smatra on, pored neospornog pesničkog dara, od Milice načiniti jedan od stožera kulturnog života u Vlasotincu.
Jovana Petković profesorka književnosti, analizirajući pesnički prvenac Milice Stojković, simbolično nazvan „Početak“, istakla je: – Milica zbirku počinje ljubavlju, a i završava je njome. Počinje ljubavlju prema porodici, a završava je ljubavlju prema voljenom čoveku. Između te dve tačke ljubavi, nalazi se sve ono što čini život, a to je tuga, sreća, priroda, svakodnevna događanja. I tako ljubav je ovde početak i kraj – zaključila je profesorka Jovana Petrović.


Govoreći o sebi i o svom literarnom radu Milica je naglasila da je do sada objavila dve zbirke pesama i dva romana, dok joj je treći roman spreman za štampu. Posle iščitavanja odabranih pesama, svoju poeziju je protumačila na sledeći način:

  • Sve moje pesme su proživljene i ispunjene emocijama, verujem da će se svi oni, koji ih budu čitali, pronaći u njima – poručila je Milica.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare