Počeo probni završni ispit za osmake

VRANJE

Učenici osmog razreda osnovnih škola na teritoriji cele Srbije, u petak i subotu, polažu probni prijemni ispit. Osmaci su danas polagali probni test iz matematike, dok će sutra raditi iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i kombinovani test. Za rešavanje svakog testa imaju 120 minuta.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera 35 osmaka OŠ “1. Maj” Vrtogoš danas je polagalo probni test iz matematike.

Na ulazu u školu poštovalo se rastojanje između učenika uz obavezno nošenje maski, dezinfekciju ruku, proveru telesne temperature učenika i prelaženja preko postavljene dezobarijere za obuću na ulazu u objekat, kaže direktorka škole Slađana Dimčić. 

Ispoštovana je fizička distanca između učenika od dva metra. Klupe su raspoređene tako da dežurni nastavnik može slobodno da prolazi između klupa, kaže direktorka.  

“Danas deca imaju priliku da vežbaju potpuno istu situaciju koja će da bude sprovedena kad je završni ispit. Verovatno svima nedostaje to što se nastava ne odvija uživo. To jednostavno ne zavisi od nas, moramo da se prilagođavamo datoj situaciji i učenici i mi. Za probni i završni ispit učenici su imali časove pripremne nastave. Nastavnici su držali časove pripreme, a pripremna  nastava je takođe bila onlajn”, objašnjava direktorka.

U ovoj školi u Vrtogošu za nastavu na daljinu, koristi se Teams platforma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare