Počeo karneval u Leskovcu

LESKOVAC

U Leskovcu je večeras počeo jedanaesti po redu karneval.

Ova manifestacija trajaće četiri dana i učestvovaće 30 ekipa na glavnoj međunarodnoj karnevalskoj povorci, kažu u Turističkoj organizaciji koja je I organizator.

Za njegovu organizaciju iz gradske kase odvojeno je 4 miliona i 300 hiljada dinara.

Predsednik Federacije karnevalskih gradova za Srbiju Miroljub Radivojević kaže da će, osim centralnog dešavanja, velike međunardone karnevalske poruke, četvorodnevni program biti ispunjenje i dečjim karnevalom, karnevalom mažoretkinja, festivalom vatre, uličnih zabavljača

 

Po broju karnevalskih priredbi, „Karneval Leskovac“ najveći je ne samo u Srbiji, već i regionu i šire.

Mnoge manifestacije, kao što je karneval kućnih ljubimaca, veliki dečji maskembal, kao i dečji karneval, koji će biti održan u petak uveče, namenjeni su najmlađoj publici.

Na Festivalu vatre i dečjoj karnevalskoj povorci biće nekoliko učesnika iz inostranstva, a „poslastica“ večeri biće dva koncerta, plesne škole „Step“ i škole „Martin dens“, sa samba plesom, gde će nastupiti „novosadske Brazilke“.

Glavni događaj je velika međunarodna karnevalska povorka, koja se održava 9. jula sa početkom u 9 sati. Pored Srbije, učestovaće ekipe iz inostranstra, pretežno iz zemalja u regionu, Crna Gora, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske.

Očekuje se da će na Karnevalu biti oko 2.000 učesnika.

 

Karneval 10 Karneval 3 Karneval 1 Karneval2 Karneval 4 Karneval 5 Karneval 6 Karneval 7 Karneval 8 Karneval 9

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare