Počeo 27. Nišvil džez festival – obavezna potvrda o vakcinaciji ili PSR test

NIŠ

U Nišu je zvanično počeo 27. Nišvil džez festival, na kome nastupa više od 1.000 muzičara iz celog sveta. Ono što će obeležiti ovogodišnji festival je dobra i kvalitetna muzika koja se očekuje do nedelje. Festival je sada, u odnosu na ranije godine, obeležen i pojačanim epidemiološkim merama zbog korone. Ljubitelji kvalitetne muzike koji su kupili karte moći će da prisustvuju koncertima samo ako su vakcinisani ili imaju negativni PSR test. Ostali će morati da urade brze antigenske testove na tri punkta ispred Tvrđave.                     

Prve večeri najviše se očekuje od grupe „Džipsi kings”, koja je na Festivalu drugi put, svirali su i 2018, i oborili rekord po posećenosti.

                      Najavljen je i nastup Jove Radovanovića koji je od organizatora Festivala dobio nagradu za životno delo.

                      Na Festivalu, nagradu „Šaban Bajramović” će dobiti Goran Bregović u subotu, 14. avgusta, u danas nastupa, između ostalih Stenli Džordan, a događaj zatvara mlada rege zvezda Entoni Bi.

                      „Ovaj festival je debelo što kažu narastao, i to mi se sviđa što ste malo proširili granice, nije samo džez, ima i drugih stvari, ja mislim da će to biti jedan kultni festival sa kojim ćemo se dičiti”, kaže Jova Radovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare