Gradonačelnik obilazio svoju mesnu zajednicu

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je adaptirane prostorije mesne zajednice Moša Pijade. Radi se o jednoj o najvećih mesnih zajednica koja ima oko 6000 stanovnika. Predrag Momčilović, predsednik ove mesne zajednice, rekao je da je najvažnije i osnov za dalji razvoj samih mesnih zajednica stvaranje što boljih uslova za život građana, a to je uređenje saobraćajnica. On je nabrojao ulice koje su uređene u poslednjih 5-6 godina.

„Asfaltiran je deo ulice Kosovskih junaka, zatim ulica Branka Krsmanovića u dužini od 200 metara. Kompletno je rekonstruisana ulica Rudarska. Stanovnici ulice Vojina Petrovića posle više od pet decenija dobili mogućnost da se direktno povežu sa ulicom Lepše Stamenkovića. Zamenjena je vodovodna instalacija u ulicama Lepše Stamenković, Vojvođanskoj, delu Norvežanske… Najlepše mesto za odmor i rekreaciju i ponos naše MZ je svakako i park Devet Jugovića, gde je urađena fontana, trim staza za trčanje sa specijalnom podglogom, sređeni mobilijari, klupe, uređeno osvetljenje, rekonstruisano stepenište, uređen potprni zid… Bilo je dosta ulaganja i u Osnovnu školu „Kosta Stamenković“, za šta je iz budžeta grada izdvojeno preko 20 miliona dinara. Za mnogo toga su zaslužni i sami meštani koji su svojim aktivnostima i ličnim zalaganjem uredili neke delove i igrališta, posadili četinare… Nije zanemarljiva ni kompletna rekonstrukcija samog objekta mesne zajednice.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je pobrojao još objekte koji su urađeni na teritoriji ove mesne zajednice, kao što su vrtić „Cvrčak“, klinika doktora Stojkovića za lečenje steriliteta, biciklističke staze, streljana i trim stazi, ulice i vodovodna mreža, kao i otvoreni prodajni objekti Amana i Zlatnog traga, igrališta i sportskog terena izgrađenog na mestu deponije.

„Želim da u svoje ime i u ime Grada izrazim zahvalnost svim članovima mesne zajednice i svim ljudima koji žive na ovoj teritoriji što pomažu socijalno ugroženim komšijama i sprovode mnoge druge akcije. Mogu slobodno da kažem da je ova mesna zajednica jedna od lidera na teritoriji grada.“

Milisav Stanković, meštanin ove mesne zajednice i bivši predsednik Mesnog odbora Udruženja penzionera MZ „Moša Pijade“, pohvalio je saradnju koju ovo udruženje ima sa mesnom zajednicom.

„Prostorije su nam uvek bile na raspolaganju za sastanke i za organizacije naših aktivnosti, kao što je deljenje socijalne pomoći članovima našeg udruženja.“

Za naredni period u planu je da se asfaltira ulica 9. Jugovića koja je trenutno pod kockom, a ta kocka bi bila ugrađena u deo puta prema izletištu Hisar.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Hvalite me usta moja
Hvalite me usta moja
2 godine pre

Da li je mesna zajednica partijski mesni odbor? Nije. Ko od stanovnika iz ove mesne zajednice ima ista dobro da kaze, da pohvali rukovodstvo mesne zajednice, a da nije pripadnik vladajuce partije? Da li je ijedan stanovnik nenaprednjak dobio zaposlenje? Da li su ijednom nenaprednjaku udomili dete na budzet? Kada je udovoljeno ijednom zahtevu nenaprednjaka da mu se sredi neki problem u ici, privatnom zivotu? Komunizam je bio jednopartijski, pa se opet izlazilo u susret i nekomunistima. Ovaj viseparlamentarni sistem je rigorozniji. On ne da iskljucuje, on sprecava gradjane da ostvare prava izvan partije. Da li je ovo partokratija? Negacija demokratije, gde je interes partije iznad opsteg interesa gradjana?

Eeee bede poltičke
Eeee bede poltičke
2 godine pre

Sećam se kad su bili izbori za predsednika MZ kako ste se ..rali da se ne prijavi neko ko nije vaš, da ne postane predsednik neko koga građani stvarno žele, nekoga ko im je dobar komšija, neko ko stvarno želi dobro zajednici, neko ko ne trči kod tebe na mišljenje… Radili ste ceo mesec, dan i noć, da potpuno obesmislite i izbore za MZ.

Slavica
Slavica
2 godine pre

Ništa, samo malo, čudan naslov :”obilazio svoju mesnu zajednicu”…

Dimitrije
Dimitrije
2 godine pre
Odgovori  Slavica

Obišao je MZ kao prvi čovek grada, ne kao stranačka struktura. Kao gradonačelnik to je njegov posao, obaveza, i pravo da obilazi radove u ovom gradu.