Počelo prijavljivanje za plivanje za Časni krst

NIŠ

Od danas do 11. januara traje prijavljivanje takimičara za plivanje za Bogojavljenski Časni krst.koji će se održati  19. januara, na Bogojavljanje u podne. Kako kažu u gradskoj opštini Medijana, koja je organizator takmičenja,  prvi takmičar se već prijavio, i oni se nadaju će i ove godine veliki broj sugrađana biti zaintereosvan za ovu tradicionalnu manifestaciju.

 “Za Bogojavljenski Časni krst plivaće 19 prvih koji se prijave i koji prođu i lekarske preglede”, rekao je  Nabojša Kocić, predsednik opštine i dodao:

“Pripremili smo bogate poklone za sve takmičare. Prvi takmičar koji stigne do Časnog krsta dobiće 30.000 dinara, zlatni lanac i krst. Za ostale učesnike smo pripremili po zlatni krst i opremu za plivanje, odnosno bade mantil i papuče”.

U početku organizovanja manifestacije za Časni krst se plivalo u reci. Međutim grradska opština Medijana se i ove, kao i prethodnih  nekoliko  godina opredelila za plivanje u bazanu na  Čairu.

“Uradili smo zbog bezbednosti plivača. Nišava je trenutno plitka, pa bi takmičari više trčali nego plivali, što može da dovede do povreda takmičara. Zbog toga smo odlučili da se i sada pliva na bazenu”.

Pravo učešća za plivanje za Bogojavljenski krst imaju svi punoletni sugrađani bez obzira na pol, ali pod uslovom da uspešno prođu lekarski pregled i da imaju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

Za Časni krst plivaće, kao i ranijih godina  po jedan predstavnik Vojske Srbije, policije i Žandarmerije, a sa njima i 16 prijavljenih sugrađana.

“Prošle godine smo imali 20 takmičara jer smo sugrađanku Jovanku primili preko broja i ona je bila jedina žena koja se prijavila. Sada pozivam i Nišlijke da se i one prijave i pokušaju prve da stignu do Časnog krsta”, rekao je Nebojša Kocić, predsednikopštine Medijana.

Prijavljivanje je potrebno obaviti lično, a od dokumenata je potrebno poneti ličnu kartu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare