I u Nišu otvaraju Božićno seoce

NIŠ

Za drugi dan Božića tradicionalni Božićni koncert i otvaranje Božićnog seoceta

Drugi dan Božića u Nišu će se proslaviti Božićnim  koncertom Crkveno-pevačkog društva Branko u organizaciji Eparhije Niške a nakon toga zvaničnim otvaranjem  Medijaninog Božićnog seoceta. Koncert počinje u 19 sati u Svetosavskom domu u niškoj Sabornoj crkvi a već u 20,30 časova, na Trgu preko puta crkve biće otvaranje Božićnog seoceta.

Za Božićno seoce Gradska opština Medijana izdvojila je stotinak hljada dinara i taj novac je potrošen na kićenje tog dela grada. U pomoć je priskočila Eparhija niška koja je pomogla u jednom delu, i privrednici, prijatelji opštine.

“Za Badnje veče pripremili smo za naše sugrađane česnicu tešku 100 kilograma i prečnika dva metra u kojoj su bila tri zlatnika. Večeras nastavljamo sa svečarskim raspoloženjem otvaranjem  Božićnog seoceta, koje će se nalaziti kod Sabornog hrama. Već smo okitili pred Novu godinu Prijezdinu ulicu, Saborni hram i Trg 14. oktobar. Zajedno sa Eparhijom Niškom i njegovim preosveštenstvom vladikom Arsenijem zvanično ćemo otvoriti Medijanino Božićno seoce”.

Danas pripreme teku bez problema i montiraju se kućice koje će biti u Seocetu. Montiranjem kućica manifestaciji se pridružuju i Tiristička organizacija Niša i JKP Medijana.

Večeras će posetioci  moći da se posluže kuvanim čajem i kolačima.

“ Biće veoma zanimljivih stvari koje ćemo ponuditi našim sugrađanima. Pozivamo ih ovom prilikom da dođu u što većem broju. Za narednu godinu planiramo i zatvaranje Prijezdine ulice kako bi Niš i Nišlije dobije Božićni kutak gde mogu da uživaju u prazničnim čarolijama”, kaže Nebojša Kocić.

On dodaje da su za ovaj projekat namerno izabrali deo grada koji se  nalazi  u centralnoj gradskoj zoni , udaljen od zgrade opštine Medijana i parka Sveti Sava.

“Veliki deo novogodišnjih i božićnih manifestacija dešava su u drugom delu grada , u Svetosavskom parku. Ovom novom manifestacijom pokušavamo da prebacimo događaje koje organizujemo u centar grada jer želimo da i žitelji ovog dela naše opštine  osete duh Božića i Nove godine”, objasnio je  Kocić.

Medijanino božićno seoce traje od 8. do 12. januara i to je nastavak božićne idile, do pred Srpsku novu godinu. Kako je Kocić najavio kao mogućnost, za srpsku Novu godinu u Parku Svetog Save trebalo bi da peva Nataša Bekvalac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare