Počelo novogodišnje ukrašavanje grada

NIŠ

Postavljanjem ukrasnih lampiona na Trgu kralja Milana, JKP „Parking servis“ započeo je novogodišnje ukrašavanje grada.

Prema rečima Predraga Nikolića, rukovodioca službe signalizacije, javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije, praznično ukrašavanje biće završeno do 20.decembra. Grad Niš je ove godine za novogodišnju dekoraciju izdvojio 7,3 miliona dinara. U ovogodišnjem ukrašavanju poseban akcenat biće stavljen na ukrašavanje drveća led stringovima.

„Pre dve godine smo nabivili nove ukrase koji će i sada biti postavljeni i koji su naišli na dobar prijem kod građana. Grad je ove godine opredelio za novogodišnju dekoraciju preko sedam miliona dinara, postupak javne nabavke je u toku tako da najnovije ukrase možemo da očekujemo u poslednjoj nedelji decembra.To će biti finiš kada se radi o dekoraciji grada“, kaže Nikolić i dodaje da ne može precisno da kaže gde će se novi ukrasi nalaziti budući da njihovo postavljanje mora da se uskladi sa stubovima javne rasvete, a i mesta na kojima će biti postavljeni zavise od dimenzija ukrasa.

Mesta na kojima će se ukrasi nalaziti biće iste kao i prošle godine. Odrasli i mališani će i ove godine uživati u vilinom konjicu koji će se nalaziti na Trgu kralja Milana.

„Novogodišnji ukrasni paket biće i sada postavljen u Obrenovićevoj ulici gde je pešačka zona, a zvezdano nebo će ukrasiti deo na ulazu u Kazandžijsko sokače kome će biti posvećena posebna pažnja“, objašnjava Nikolić. „Inače veći deo ukrasa će se i sada nalaziti u, takozvanoj, plavoj zoni, koja pored već navedenih lokacija obuhvata i Dušanovu ulicu.

Novogidšnjom dekoracijom će na poseban način biti ukrašeno još nekoliko lokacija u gradu kao što je Tvđava, potom Tvrđavski most, ali i prostor kod Narodnog pozorišta, potom Gradska kuća i Opština u Nikole Pašića. To su već poznate lokacije koje oplemenjujemo dodatnom dekoracijom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare