Počelo leskovačko leto

LESKOVAC

Zvaničnom otvaranju Leskovačkog leta 2017. prethodila je svečana povorka Leskovačkih mažoretkinja i trubačkih orkestara.

Trubači su tako najavili i manifestaciju Dani trube koja je kvalifikacija za glavno takmičenje na Saboru trubača u Guči.

Manifestaciju je otvorio Mihajlo Stojanović, šef protokola predsednika skupštine.

On je rekao da ova manifestacija već 17 godina ima za cilj da svim građanima, a prvenstveno najmlađima, ulepša predstojeće letnje dane.
„Ovogodišnji kulturno-zabavni program je bogatiji za još jedno dešavanje, a to predtakmičenje u okviru kvalifikacija za Sabor trubača u Guči. Manifestacije koje nas očekuju ovog leta, Leskovački karneval i Roštiljijada, su sadržaji po kojima smo odavo prepoznatljivi, ali se trudimo da našu turističku ponudu svake godine dodatno obogaćujemo novim dešavanjima. Verujem da ćemo Danima trube postati još atraktivniji za posetioce iz drugih gradova i da će tokom trajanja Leskovačkog leta privući još veći broj gostiju.“


Glavna ulica, koja će tokom trajanja manifestacije u periodu od 18-24 časova biti zatvorena za saobraćaj, bila je, po običaju, prepuna građana i dece koji su iskoristili ovu priliku i lepo vreme da prošetaju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare