Otvorena izložba dizajnera Strahinje Spasića

VRANJE

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju otvorena je izložbu radova  dizajnera sportske obuće, Strahinje Spasića.

Ovaj mladi umetnik Vranjancima je predstavio 40 radova. Modeli su kako kaže okrenuti futurizmu, a inspiraciju nalazi u prirodi i životinjama što se i vidi na njegovim modelima.

„Saradnju mi je ponudila fabrika obuće „Geox“, da budem modelar. Radio sam 10 meseci, ali sam odlučio da nastavim svoj put dizajnera. Nadam se da ću u budućnosti dobiti posao u nekoj od poznatih firmi koja se bavi proizvodnjom patika. Moj san je da jednog dana obujem patike koje sam dizajnirao“, kaže mladi umetnik koji je diplomirao modni dizajn na Fakultetu politehnike u Beogradu.

 

Izložbu je otvorila akademska slikarka, Vesna Marinković Stanković koja je rekla da je Strahinja bio polaznik Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju jos od svoje pete godine, kada je dobio i nagradu za jedan svoj crtež.

„I tad se video njegov talenat. U najranijim danima smo prepoznali sve ono što će kasnije Strahinja da bude. To je jedan raskošan talenat. Izuzetan slikar, izuzetan crtač, vrstan dizajner. Njegova budućnost je sjajna i velika. Očekujem da će postići veliki uspeh i postati svetski popularan“, rekla je Marinković Stanković.

Na kraju je poručila posetiocima da zapamte njegovo ime.

Strahinja je učesnik više grupnih izložbi i dobitnik prve nagrade na izložbama Visoke politehnike 2014. i 2017. godine u Beogradu, za najbolji dizajn cipela i najboolji dizajn patika.

Vranjanci će izložbu moći da vide do 26. juna.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare