Počeli radovi na rekonstrukciji “Sintetike”

 

LESKOVAC

Rekonstrukcija  zgrade DP „Sintetika“, koja će po završetku radova biti ustupljena turskoj kompaniji „Džinsi“, započela je danas.

Predviđene su tri faze izvođenja radova, procenjena vrednost prve i druge faze je po 30, a treće 60 miliona dinara. Prvom fazom obuhvaćeni su pripremni radovi, radovi na rušenju, grubi građevinski radovi na rekonstrukciji krovova objekta koji čine kompleks „Sintetike“. Drugi tener obuhvata radove na izgradnji podova od fero betona. Treća faza obuhvata instalatorske i završne građevinske radove. Izvođač radova na prvoj fazi je preduzeće „Investgradnja“ iz Leskovca, a na drugoj i trećoj fazi preduzeće „Rofs“ Novi Beograd, podaci su koje je izneo gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je danas obišao objekat „Sintetike“ povodom početka radova na njegovoj rekonstrukciji.

-Imajući u vidu isustvo sa kompanijom „Jura“, koja je na prostoru nekadašnjeg društvenog preduzeća „Jugekspres“ proširila svoj poslovni prostor, kupovina preduzeća iz stečaja i ustupanje investitorima pokazalo se kao dobra praksa. Leskovac je prvi grad u Srbiji koji se odlučio na ovakav potez jer je bolje da se fabrike i zemljište koje godinama propadaju  daju investiorima kako bi mogli da prošire proizvodnju i otvore nova radna mesta, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

-Ovo je naša najveća investicija u ovoj godini, koja će se nastaviti i u narednoj godini. Njen značaj je pre svega u tome što mi po prvi put radimo izgradnju jednog privrednog objekta, čija će ukupna vrednost u predrtačunu biti 160 miliona dinara, tako da ćemo naredne godine raspisati tender za četvrtu fazu, kako bi ovaj objekat doveli do faze upotrebe, rekao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Milenko Milenković.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
obavesten
obavesten
7 godine pre

Tek kad ga promeni, Cvetanovic ce shvatiti koliko je silno vreme izgubio praveci direktora od njega. Svi znaju da je namesteno da ovaj covek bude direktor kako bi propustao izvodjace koje treba najuriti iz Leskovvca. I javna je tajna koliko je to kostalo. Kao sto se zna zbog cega ga gradonacelnik tolerise, dok mu ne poprisredi po kuci. Do tad ce svi radovi da kasne, zaposleni ce da trpe uvrede, a gradjani da se saplicu po putevi, a stranci okrecu s kola na okretnice bez osvetljenje kad udju u zonu sumraka.