Počeli radovi na rekonstrukciji OŠ “Vasa Pelagić”

LESKOVAC

Počeli su radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Vasa Pelagić koje u najvećem iznosu finansira EU PRO a rok za završtetak je 75 dana.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je tim povodom konferenciju za novinare.

„Očekujemo da OŠ „Vasa Pelagić“ spremno dočeka sledeću zimu jer će preko razvojnog programa EU Pro biti urađena obnova i energetska sanacija čitave škole koja je izgrađena 1918. godine. Obnova škole podrazumeva renoviranje fasade, krova, trotoara i toaleta, što će unaprediti pre svega energetsku efikasnost i tako doprineti smanjenju troškova koji su potrebni za održavanje ovakve škole kad su u pitanju energenti. Ukupna vrednost je 218.000 evra, od čega EU ulaže 150.000, a Leskovac 68.000. Predviđeni rok za izvođenje radova je 75 dana.“ rekao je Cvetanović.

Direktor škole „Vasa Pelagić“ Aleksandar Cincar Janković veruje da će nakon radova biti poboljšan ambijent za boravak u školi, kao i kvalitet obrazovno-nastavnog procesa.

„U planu je da se do početka školske godine završi deo gde su učenici, a da se posle 1. septembra radi u delu škole gde nema učionica, gde je fiskulturna sala. naravno, biće preduzete sve neophodne mere kada je u pitanju bezbednost učenika. Radovi su krenuli sada zbog raznih procedura administrativne prirode, dok se to završilo bilo je potrebno vremena…”, rekao ej on odgovrarjući na pitanje novinara JUGpressa zašto radovi počinju tek u avgustu i gde će deca ići u školu dok ne budu završeni.

“Do kraja raspusta će škola biti i pokrivena brzim internetom, dobićemo 12 digitalnih kompleta, gde spadaju projektori i laptopovi. U planu je da od 1. septembra krenemo sa kabinetskom nastavom, kao i da uvedemo elektronske dnevnike, što znači da će ovi plavi, papirni, otići u zaborav”, rekao je direktor

I ove godine je upisano tri odeljenja đaka prvaka, ali je njihov broj nešto manji nego ranije, dodao je direktor Aleksandar Cincar Janković koji se zahvalio gradonačelniku Goranu Cvetanoviću , odeljenju Društvenih delatnosti ali ne i programu EU PRO koji daje najveći deo novca za rekonstrukciju škole.

Radove izvodi privatno preduzeće “Standard”.

Škola „Vasa Pelagić“ je počela sa radom 1913. godine, tada je dobila potrebne dozvole, rečeno je danas.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare